Antena Meniu Search
x

Disconfort termic, după ce o furtună a lovit Capitala. Temperaturile au scăzut brusc

O furtună de cod portocaliu a lovit Capitala după o zi toridă! Iar temperaturile s-au prăbuşit cu 12 grade în câteva minute. Prin extreme periculoase au trecut mii de oameni din întreaga ţară, suprinşi de viituri şi vijelii. În Neamţ, a plouat în câteva ore cât pentru întreaga lună.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 20:22

Vezi și

O furtună de cod portocaliu a lovit Capitala după o zi toridă! Iar temperaturile s-au prăbuşit cu 12 grade în câteva minute. Prin extreme periculoase au trecut mii de oameni din întreaga ţară, suprinşi de viituri şi vijelii. În Neamţ, a plouat în câteva ore cât pentru întreaga lună. În plin cod roşu, mai multe familii au fost evacuate de urgenţă din casele inundate. 

În miez de noapte, prin apa până la genunchi, o mamă îşi ţine strâns la piept copilul, în timp ce pompierii o duc spre ambulanţă. 

O ploaie torenţială de 30 de minute a făcut prăpăd în Bucureşti

Rând pe rând, echipele de intervenţie scot din mijlocul şuvoaielor 15 oameni, pe care viitura i-a surprins în case, într-un cartier din Piatra Neamţ. 

Salvatorii le-au croit drum cu un excavator. A fost un dezastru de cod roşu, anunţat prin sistemului Ro-Alert. 

A plouat în trei ore cât pentru întreaga lună. Apele au năvălit în 100 de gospodării. A doua zi, oamenii au privit neputincioşi cum viitura n-a cruţat mai nimic. 

Pompieri din Iaşi, Vaslui şi Suceava au sărit în ajutorul localnicilor care se chinuie să mai salveze ceva din casele pline de nămol. Nici drumul nu se mai vede din cauza aluviunilor. 

În judeţul Iaşi, şoseaua care străbate localitatea Răducăneni s-a transformat într-un adevărat râu. Apa scursă de pe versanţi a inundat şi aici mai multe curţi.

La Cernavodă, zeci de maşini au fost acoperite de apă

La Cernavodă, în nici 30 de minute de ploaie torenţială, canalizarea a cedat. S-a acumulat atât de multă apă, încât abia mai puteai vedea plafonul unor maşini. 

Prăpăd a fost şi în Hunedoara din cauza codului portocaliu. 

Furtuna nu a ocolit nici Capitala, unde s-au rupt brusc norii - dar doar în jumătate de oraş. 

Dacă în anumite sectoare nu era pic de ploaie, la câţiva kilometri distanţă turna cu găleata. Vremea i-a luat prin surprindere chiar şi pe meteorologi care au emis un cod galben de ploi şi vijelii în Bucureşti după ce furtuna s-a dezlănţuit. 

Şi în zilele următoare, ne putem aştepta oricând la vijelii după o zi toridă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Disconfort termic, după ce o furtună a lovit Capitala. Temperaturile au scăzut brusc