Antena Meniu Search
x

Dispar legumele şi fructele româneşti

În câţiva ani, fructele şi legumele româneşti vor ajunge “specii” rare în pieţe şi supermarket-uri. Şi asta pentru că, spun producătorii, românii au tot mai puţini bani şi sunt tot mai pretenţioşi

Vezi și

În câţiva ani, fructele şi legumele româneşti vor ajunge ``specii`` rare în pieţe şi supermarket-uri. Şi asta pentru că, spun producătorii, românii au tot mai puţini bani şi sunt tot mai pretenţioşi

Iar produsele de import sunt singurele care le iau ochii. Sunt mai ieftine, mai arătoase, iar eticheta de produs în România nu mai face diferenţa, decât în vorbe.

Sunt toţi banii pe care îi are în bunzunar, după o zi de muncă, un producător român de ardei. Clienţii vin, se uită, analizează şi se mută la altă tarabă. Acolo lasă şi banii, pentru că produsele "străine" le fură ochii.

Iar fructele şi legumele mari, cărnoase şi fără pată sunt de cele mai multe ori aduse din Polonia, Olanda, Grecia şi Olanda. Aşa s-a ajuns ca din 3 kilograme de legume şi fructe vândute, doar unul să fie rod al pământului românesc. În acest ritm, în câţiva ani, gustul tradiţional va dispărea cu desăvârşire.

Suprafaţa de 230.000 de hectare patrimoniu naţional a ajuns să fie undeva sub 140 de mii de hectare, din care circa 70 de mii de hectare produc, din care 30% fiind producţie comercială.

Nici preţul mic nu-i mai atrage pe cumăpărători. Degeaba costă roşiile un leu, ardeii kapia la 2, 5 lei şi merele cam la fel. Un mic defect e suficient pentru unii ca să se îndrepte, fără remuşcări, spre marfa de import.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Dispar legumele şi fructele româneşti