Antena Meniu Search
x

Distracţie mare în Centrul Vechi al Capitalei, în ciuda creşterii cazurilor de Covid-19

Creşterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 în România nu-i sperie pe petrecăreţii din Centrul Vechi al Capitalei. La terasele de aici orice regulă de distanţare socială a fost uitată

de Redactia Observator

la 28.06.2020, 11:35

Vezi și
  • Petrecăreţii au uitat de regulile de protecţie.
  • Clienţii au umplut aleile şi terasele.

Pandemia de coronavirus a împărţit România în două! Peste jumătate dintre români cred că gravitatea epidemiei a fost exagerată de autorităţile din Sănătate.

Un lucru care s-a văzut şi în Centrul Vechi din Capitală. Petrecăreţii de aici au uitat de regulile de protecţie şi au umplut aleile şi terasele.

În paşi de dans, dar fără distanţare socială sau măşti de protecţie. Aşa s-au distrat seara trecută sute de tineri în centrul vechi al capitalei.

Numărul record de cazuri înregistrate în ultimele câteva zile nu a reuşit totuşi să le strice distracţia. Mulţi nici nu cred că ameninţarea este prea mare.

Tânăr: Acum dacă tu vii la mine şi vine curierul să îi plăteşti comanda şi îţi dă bani cash adică eu iau covid că am pus mâna pe banii ăia? Nu ştiu ce să cred, mi se pare că e doar o manipulare totală. Atât.

Un studiu realizat de IRES arată că 56% dintre români cred că autorităţile au exagerat în ceea ce priveşte gravitatea pandemiei de Covid-19.

Terasele s-au deschis de la 1 iunie, ca parte a măsurilor de relaxare adoptate de Guvern. În urmă cu o săptămână, poliţiştii din Bucureşti au verificat respectarea măsurilor în localuri.

Au aplicat atunci, după o singură seară de verificări, amenzi în valoare de peste 140.000 de lei. Mai mult, un local s-a ales cu activitatea suspendată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Distracţie mare în Centrul Vechi al Capitalei, în ciuda creşterii cazurilor de Covid-19