Antena Meniu Search
x

DNA cere arestarea lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Procurorii au cerut arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. Dar înainte trebuie să primească acceptul din partea Camerei Deputaţilor

Vezi și

Procurorii au cerut arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. Dar înainte trebuie să primească acceptul din partea Camerei Deputaţilor. Un vot în plen în acest sens ar putea avea însă loc cel mai devreme joia viitoare.

Dosarul ANRP şi mita din curtea bisericii s-au lăsat cu cinci perechi de cătuşe. Ioan Oltean a fost lăsat liber aseară. Astăzi însă şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL. Printre reţinuţi se numără însă afaceristul care ar fi obţinut despăgubirea ilegală de peste o sută de milioane de lei şi patru membri ANRP. Şi fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean a primit mandat de reţinere. Nu a ajuns însă în arest ci la spital după ce i s-a făcut rău, însărcinată fiind în 7 luni.

Sprijinită de paramedici şi cu mâinile ţinându-se de burtă. Aşa a ieşit Crinuţa Dumitrean din sediul DNA.

După ce a aflat că este reţinută, fostei şefe a ANRP, însărcinată în şapte luni, i s-a făcut rău şi a fost dusă de urgenţă la spital.

Crinuţa Dumitrean este suspectată că a acordat despăgubiri de aproape 109 milioane de lei acţionarului Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, pentru un teren din Piteşti. Terenul era însă supraevaluat cu aproape 90 de milioane de lei. Şi beneficiarul a ieşit în cătuşe de la audieri.

Ioan Oltean, cel mai celebru personaj din acest caz va fi cercetat în stare de libertate. El fusese adus la audieri, direct de la aeroport şi a susţinut tot timpul că nu are idee despre ce este vorba.

Ioan Oltean este acuzat că ar fi primit mită în curtea unei biserici pentru a interveni în acest dosar de despăgubire.

El ar fi fost ajutat de un alt deputat, Cătălin Teodorescu, audiat şi el la DNA.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi fostul vicepreşedinte ANRP, Sergiu Diacomatu, alături de alte persoane, membri ai Comisiei şi un evaluator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » DNA cere arestarea lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu