Antena Meniu Search
x

DOI ANI DE LA #COLECTIV. Tedy Ursuleanu: "Astăzi e o zi mai puțin tristă datorită lui"

Pentru Tedy Ursuleanu, ziua în care se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv înseamnă ziua în care își amintește de cel care a salvat-o.

Pentru Tedy Ursuleanu, una dintre victimele incendiului din Colectiv, ziua în care se împlinesc doi ani de la tragedie înseamnă ziua în care își amintește de cel care i-a salvat viața în acea noapte fatidică.

"Astăzi e o zi mai puțin tristă datorită lui, omul pentru care nu a mai contat nimic, nici faptul că are arsuri, că a reușit să iasă cu greu din incendiu și nici un alt risc la care s-a supus când s-a întors după noi cei imobilizați în container. Astăzi după 2 ani, ne-am revăzut și am reușit să îl strâng în brațe pe cel care m-a scos cu greu de acolo. Nu așteaptă nimic, nici mulțumiri nici recunoștință, mi-a spus simplu "Asta trebuia să fac!".

Eram întinsă pe podeaua rece cu capul pe prag, a văzut că mă zbăteam să ies și mi-a zis să nu îmi griji că o să mă scoată de acolo, i-am întins mâinile și a avut un moment de ezitare, nu întelegeam de ce nu mă prinde de ele să mă ridice, s-a aplecat mai mult și m-a prins de corp. Mă trăgea cu toată puterea dar nu reușea să mă elibereze. I-am spus că o să mi se rupă piciorul dar voiam să ies de acolo cu riscul de a-l pierde. Abia când am ieșit si mi-am privit mâinile mi-am dat seama de ce nu voia să mă prindă de ele, nu mai aveam piele, îmi atârnă de la coate în jos de vârful degetelor. Nu-mi aminteam nici un alt detaliu, nu știam cine este și nici dacă a supraviețuit.

Citește și Tedy Ursuleanu are o nouă înfăţișare! Tânăra mutilată de incendiul din Colectiv și-a făcut implant de păr (FOTO)

Pe acelaşi subiect

Astăzi îi mulțumesc lui pentru lecția de viață, pentru că i-a păsat, pentru că trăiește și am avut ocazia să îl îmbrățișez, pentru că mi-a adus zâmbetul pe buze într-o zi cu amintiri atât de dure, pentru că astăzi am o zi mai frumoasă datorită lui!", a scris în urmă cu puțin timp Tedy Ursuleanu, pe pagina de Facebook.

Tedy Ursuleanu, victima a incendiului din Colectiv

Cine este Tedy Ursuleanu

Tedy Ursuleanu se afla în clubul Colectiv în seara zilei de 30 octombrie 2015. Ea a fost prinsă în containerul de la intrarea în club în momentul în care a vrut să iasă după izbucnirea incendiului. Tânăra a suferit arsuri de gradele 2B şi 3 într-un procent de 45% din suprafaţa corporală, precum și arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Iată cum se prezintă chiar Tedy:

"CINE SUNT? Am primit multe etichete, pentru unii victima unui accident nefericit, pentru medici un caz controversat cu o evoluție spectaculoasă, pentru stat o persoană cu handicapat grav, pentru presa de scandal un subiect de senzațional, pentru altii o pierde-vară ce își căuta fericirea într-un club la miezul nopții, ascultând o muzică agresivă, o satanistă. Pentru mine sunt doar o persoană mult mai responsabilă și înțelegătoare față de cea din trecut, un om ca toți ceilalți care caută să pună în echilibru tot ce trăiește, un om care a înțeles că libertatea adevărată este cea a cuvântului asumat, a luptei pentru convingerile sale.

La 28 de ani am ars accidental în incendiul din clubul Colectiv iar inainte de a-mi pierde conștiința mi-am zis ,,ce sfârșit dubios mi-am putut alege". În momentul în care m-am trezit din perioada de comă indusă, viața a căpătat o cu totul altă însemnătate. A trebuit să învăț să vorbesc , să merg din nou, să privesc în oglindă o nouă persoană, să accept schimbarea că parte din mine. Am învățat să mă iubesc așa cum sunt în cea mai dificilă perioadă pe care am experimentat-o și să am răbdare să evoluez câte puțin în fiecare zi, printre multele tratamente și recuperări anevoioase.

Odată cu pielea și părul mi-au ars acolo prejudecățile, fricile, certitudinile pripite, superficialitate cu care priveam tot ce mi se întâmplă, indiferența față de nedreptate și scuzele pentru tot ceea ce amânasem să fac".

Tedy Ursuleanu, victima a incendiului din Colectiv

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » DOI ANI DE LA #COLECTIV. Tedy Ursuleanu: "Astăzi e o zi mai puțin tristă datorită lui"