Antena Meniu Search
x

CUTREMURĂTOR. Copiii a două mame din Iaşi sunt victime în războiul custodiei dintre părinţi

În divorţul părinţilor, doi copilaşi, un băieţel şi o fetiţă, de 9 şi 11 ani, sunt victime sigure. Copiii au fost disputaţi în instanţă atât de mamă cât şi de tată. Până când mama a ajuns în închisoare şi copiii - în custodia statului român.

Vezi și

În divorţul părinţilor, doi copilaşi, un băieţel şi o fetiţă, de 9 şi 11 ani, sunt victime sigure. Copiii au fost disputaţi în instanţă atât de mamă cât şi de tată. Până când mama a ajuns în închisoare şi copiii - în custodia statului român.

Săptămâni în şir, mama a fost în Germania, copiii ei - în România. Acum, deşi sunt în aceeaşi ţară, rămân la sute de kilometri distanţă. Alexandrina e în judeţul Iaşi, iar copiii ei, într-un centru de plasament din Timişoara. 

-Îmi doresc copiii. Deci vreau copiii acasă! Îi vreau lângă mine. Şi copiii îşi doresc lucrul ăsta.

Calvarul a început în urmă cu cinci ani. Când Alexandrina a aflat că soţul ei urma să aibă un alt copil cu bona. A urmat despărţirea şi luni în şir de procese pentru custodia micuţilor. Într-un final, femeia a reuşit să-şi ia fata şi băiatul şi, din Austria, unde avea şi un salon de cosmetică, s-a mutat cu ei în Germania. Acolo au urmat alte procese. Iar anul trecut, în luna mai, după 25 de ani de stat în străinătate, Alexandrina s-a întors în România. Totul părea să înceapă revină la normal.

Pe acelaşi subiect

-Între timp am aflat de la domnul avocat din Germania că sunt băgată în baza de date pentru trafic de persoane. Trebuia să rezolv situaţia. Eram conştientă că nu se poate să stau ascunsă. Şi, bineînţeles, în timp ce eram la aceste autorităţi... M-au arestat.

Timp de aproape două luni, femeia a fost arestată în Germania. Între timp, în România, fiica cea mare a Alexandrinei, în grija căreia au rămas copiii, a luat o decizie grea.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al GGASPC Timiş: "Cei doi fraţi au fost aduşi la noi la Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş la sfârşitul lunii iulie, anul trecut, de către sora lor mai mare. Care de altfel a şi precizat că ea nu poate să-şi asume creşterea şi îngrijirea copiilor."

Alexandrina Bieringer, mama: "Am depus cereri peste cereri pentru reîntoarcerea minorilor în sânul familiei. Instanţa nu ştie absolut nimic de prezenţa mea! Din documente reiese că sunt o mamă reţinută în Germania. Sunt citată la o adresă la care nu mai locuiesc de ani de zile!"

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al GGASPC Timiş: "Colegii mei le-au spus părinţilor ce garanţii morale şi materiale trebuie să îndeplinească. Singurul, care până în acest moment a depus actele solicitate la dosar, este tatăl copiilor."

Alexandrina face naveta de la Iaşi la Timişoara ca să îşi vadă măcar timp de două ore copiii. La telefon îi aude doar o dată pe săptămână.

Pentru copiii ei, doi băieţi de 3 şi 5 ani, astăzi, o altă mamă a făcut un apel disperat în plină stradă, în Iaşi.

-Ceea ce cer eu este să-mi cresc ca orice mamă copiii. Toate mămicile vor să-şi crească copiii lor. Punct.

Elena Căpităniță a pierdut însă acest drept. În instanţă. După ce în 2015, cu acordul tatălui italian a revenit în România, s-a trezit cu acuzaţia de răpire internațională. La Curtea de Apel București s-a decis ca cei doi băieţi să ajungă la tată. Elena spune că nu are de gând să-şi predea de bunovoie copiii unui executor judecătoresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » CUTREMURĂTOR. Copiii a două mame din Iaşi sunt victime în războiul custodiei dintre părinţi