Antena Meniu Search
x

Doi frati emotioneaza o tara intreaga! Saraci si neglijati de parinti, si-au scos jucariile la vanzare, pe strada

Intr-o lume in care banii au ajuns sa cumpere fericirea, doi copii sarmani emotioneaza o tara intreaga! Saraci si neglijati de parinti, un baietel si sora lui si-au scos la vanzare, pe trotuar, toate jucariile si hainutele...

Vezi și

Isi vand partenerii de joaca, pe un leu. Iepurasul de plus va pleca de pe taraba improvizata pe asfalt cu un singur scop… o excursie.

Frate si sora! El are sase ani. Mic si vorbaret, pare ca are stofa de vanzator. Ea are noua ani. Si tace. Oamenii care trec nepasatori pe langa ei nici nu isi pot imagina povestea din spatele jucariilor vandute. “Ea, clasa a treia, eu clasa zero”, spune cel mic.

Intr-o scoala speciala. La care merg fara insotitori si de unde se intorc singuri. Desi au parinti. Induiosati de povestea celor doi frati dispusi sa renunte la copilarie pentru un leu, am plecat in cautarea lor. I-am gasit, in acelasi loc in care i-a filmat ieri un clujean - o piata de vechituri. Ii tinea de mana femeie, care tragea dupa ea un troller. Cel mai probabil, inauntru erau jucariile. Este matusa lor. Ne directioneaza catre mama copiilor, care ne intampina din spatele unei curti distruse, de la balcon. Cu injuraturi.

Situatia de acasa le-a marcat pe viata. Nu s-au dezvoltat destul intelectual. N-ar putea face fata intr-o scoala normala. Dar cum au ajuns sa vanda jucarii pentru o excursie cu scoala? “Nu se cer bani pentru excursii. Si masa si transportul sunt asigurate”, sustine Vasilica Cismanu, directorul Scolii Ajutatoare Nr.1.

Adevarul este mult mai crunt. Excursia nu exista. Era doar povestea din spatele mainii care isi vinde jucaria. Spusa de mama si repetata de copii. Au fost si altele.

Cand au vazut imaginile, cei de la Protectia Copilului s-au autosesizat. Vor sa ii ajute pe cei doi frati. Sa nu-si mai vanda copilaria, pentru nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Doi frati emotioneaza o tara intreaga! Saraci si neglijati de parinti, si-au scos jucariile la vanzare, pe strada