Antena Meniu Search
x

Doi tineri au lăsat aglomeraţia Bucureştiului pentru o afacere de succes cu roșii, la țară

Au lăsat Capitala pentru viaţa la ţară. Şi pentru că au putut, au dezvoltat o afacere cu legume bio. E povestea a doi tineri care s-au mutat într-un sat din Iaşi unde trăiesc din ce cultivă. Şi au cu ce se lăuda. În micro-ferma lor se găsesc acum 54 de soiuri de roşii. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.09.2020, 17:16

Vezi și
  • Până acum au produs și vândut deja o tonă și jumătate de tomate și două tone de alte legume.
  • De anul viitor cei doi tineri de 28 de ani au în plan să extindă și mai mult culturile

Antim, Laura și fetița lor de doi ani, Maria, s-au mutat vara trecută în casa bunicilor de la Homița, un sat izolat aflat la 80 de kilometri de Iași. Au moștenit aici un petic de teren pe care au reușit să dezvolte in scurt timp o afacere de succes cu legume bio. 

După 7 ani petrecuți în capitală mai întâi ca studenți la horticultura, iar apoi ca angajaţi în Bucureşti au decis să se întoarcă acasă. Au investit aproape 15.000 de euro in solar, echipamente, semințe și tratamente bio pentru plante. Acum culeg deja roadele muncii lor de un an. 

Antim Nechifor, legumicultor: Oportunități sunt la Capitală, eu cred totuși că se poate și la tara și cine are drag se poate întoarce să valorifice satele românești. 

Pe jumătate de hectar de teren aflați chiar la marginea pădurii cultiva nu doar cele 54 de soiuri de roșii, ci și mai multe varietăți de vinete, dovlecei și ardei. 

Iar clienții nu au întârziat sa apară. Până acum au produs și vândut deja o tonă și jumătate de tomate și două tone de alte legume.

Antim Nechifor, legumicultor: Acum cererea e mai mare decât oferta noastră. Oamenii au răspuns foarte bine la produsele noastre

De anul viitor cei doi tineri de 28 de ani au în plan să extindă și mai mult culturile și să cultive și mai multe soiuri de legume bio. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Doi tineri au lăsat aglomeraţia Bucureştiului pentru o afacere de succes cu roșii, la țară