Antena Meniu Search
x

Temperaturile prea ridicate au scos urşii din hibernare, la Predeal. Turiştii veniţi să schieze i-au întâlnit pe pârtie

Apariţie neaşteptată astăzi pe o pârtie din Predeal. Doi urşi au fost zăriţi într-o zonă frecventată de mii de turişti.

Vezi și

Apariţie neaşteptată astăzi pe o pârtie din Predeal. Doi urşi au fost zăriţi într-o zonă frecventată de mii de turişti. Ar fi ieşit din hibernare tocmai din cauza temperaturilor ridicate, anormale pentru această perioadă.

Cei doi urşi au fost zăriţi pe pârtie de un turist care schia în zonă. Animalele sălbatice s-au plimbat minute în şir prin zonă şi nu păreau să fie deranjate de prezenţa oamenilor.  

Urşii au apărut la baza pârtiei Subteleferic. O zonă în care se întâlnesc trei mari pârtii din staţiunea Predeal: Clăbucet, Cocoşul şi Subteleferic. Se schiază zilnic aici, iar în weekend-uri ajung mii turişti. În loc să hiberneze, au coborât dezorientaţi muntele.

Specialiştii spun că, în astfel de zone, urşii devin extrem de periculoşi. Se pot speria uşor de schiorii care coboară în viteză şi pot ataca în orice moment. Tocmai de aceea, salvamontiştii îi roagă pe turişti să fie mai atenţi şi în nici un caz să nu se apropie de animalele sălbatice. Nici măcar pentru o fotografie!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Temperaturile prea ridicate au scos urşii din hibernare, la Predeal. Turiştii veniţi să schieze i-au întâlnit pe pârtie