Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răspunsul medicilor după ce un protestatar susține că s-a infectat cu bacteria Clostridium în urma unei operații efectuate la Spitalul Universitar

Spitalul Universitar București face precizări în cazul lui Doru Oprea, protestatarul rănit la picior de o grenadă la mitingul din 10 august, care a anunțat, pe Facebook, că este infectat cu bacteria Clostridium difficile după ce a stat o săptămână în acest spital.

de Redactia Observator

la 21.08.2018 , 18:39

Spitalul Universitar București face precizări în cazul lui Doru Oprea, protestatarul rănit la picior de o grenadă la mitingul din 10 august, care a anunțat, pe Facebook, că este infectat cu bacteria Clostridium difficile după ce a stat o săptămână în acest spital.

Doru Oprea a fost rănit la picior de o grenadă la timpul protestelor din 10 august, iar după externare s-a simțit rău, astfel că a efectuat mai multe analize.

Rezultatele analizelor au evidențiat faptul că bărbatul este infectat cu bacteria Clostridium difficile.

Articolul continuă după reclamă

Medicii de la Spitalul Universitar susțin, într-un comunicat, că pacientul a necesitat tratament cu cefalosporine, care reprezintă un factor de risc pentru infecția cu Costridium Difficile.

Pe acelaşi subiect

Responsabilii Spitalului Universitar susțin, de asemenea, că rezultatele invocate de pacientul operat la Spitalul Universitar, după ce a fost rănit la protestul din 10 august, trebuie corelate cu contextul clinic general și că este posibil ca acesta să facă parte din populația care este purtătoare asimptomatică de Costridium Difficile.

Iată comunicatul Spitalului Universitar București:

Protestar infectat cu bacteria Costridium după ce a fost operat la Spitalul Universitar

Doru Oprea s-a externat sâmbătă de la Spitalul Universitar din București, iar în aceeași zi a plecat la Timișoara.

Bărbatul a susținut, pe Facebook, că s-a simțit foarte rău în noaptea de sâmbătă spre duminică și că s-a prezent la Spitalul Victor Babeș din Timișoara cu probe pentru analize, dar i s-a spus ca nu e nimeni și să revină dimineață.

Luni dimineață, el a mers la o clinică privată pentru analize, iar luni după-amiază a primit rezultatele: "Clostridium. Cică e o bacterie cu care trebuie să mă lupt acum", a scris Doru Oprea pe Facebook, unde a postat și rezultatul analizelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doru Oprea a povestit, pentru Observator, cum a fost rănit în timpul protestelor:

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Răspunsul medicilor după ce un protestatar susține că s-a infectat cu bacteria Clostridium în urma unei operații efectuate la Spitalul Universitar