Antena Meniu Search
x

Soţia protestatarului mort: "Era supărat pe jandarmi, zicea că în loc să ţină cu noi, ei au tras în noi, ne-au pulverizat!" (Video)

Astăzi vom afla cauza exactă a morţii lui Ilie Gâzea, protestatarul care s-a stins duminică seară la Spitalul din Alexandria. Bărbatul de 68 de ani a participat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Soţia lui Ilie Gâzea a făcut declaraţii în exclusivitate pentru Observator.tv.

Soţia protestatarului mort îi acuză pe jandarmi
Soţia protestatarului mort: "Era supărat pe jandarmi, zicea că în loc să ţină cu noi, ei au tras în noi, ne-au pulverizat!" - Observator.tv

Astăzi vom afla cauza exactă a morţii lui Ilie Gâzea, protestatarul care s-a stins duminică seară. Bărbatul de 68 de ani a participat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Atunci i s-a făcut rău, iar medicii i-au acordat primul ajutor. A murit 9 zile mai târziu, la spitalul din Alexandria. Soţia lui Ilie Gâzea a făcut declaraţii în exclusivitate pentru Observator.tv.

Femeia spune că soțul ei a avut probleme din cauza gazelor folosite de jandarmi la protest, dar a refuzat să meargă la spital. Ulterior, după ce a ajuns acasă, Ilie Gâzea a început să se simtă din ce în ce mai rău, așa că a decis să-l ducă la spital.

Când starea de sănătate s-a deterioriat, Paula Gâzea spune că a vrut să-l transfere la Spitalul Floreasca din Bucureşti, însă acolo nu s-a găsit niciun pat liber.

"Lupta pentru dreptate. Copiii care rămân...măcar ei să fie liberi...el pentru asta s-a luptat. Lui nu i-a fost frică. Şi dacă murea nu îi era frică. Exact cum a făcut acum. Înainte de episodul din Piaţa Victoriei, el nu a mai avut astfel de sângerări. A avut anemie, dar nu a avut hemoragie niciodată, nu îi curgea sânge din nas. 

El nu a avut probleme. După ce a venit de la protest, a început să i se facă rău. Avea ca fiecare om, mai lua câte o pastilă din când în când. Dar el nu a făcut o injecţie în viaţa lui, nu a fost internat în viaţa lui. A fost un om în puteri, muncea ca nebunul. Lui îi plăcea dreptatea", mărturiseşte în lacrimi femeia.

A vrut să îl mute la Floreasca, însă la Bucureşti nu s-a găsit niciun pat liber pentru a fi transferat. 

"Am vrut să-l mutăm la Floreasca, dar nu ni l-au dat. Au spus că nu sunt locuri. 

Medicii de aici mi-au spus, după ce a murit, că a avea toate bolile. Acum e vina mortului. La Terapie Intensivă nu m-au primit. Medicul de acolo m-a dat afară", continuă revoltată femeia.  

Paula Gâzea spune că ultima oară a vorbit cu soţul ei la telefon. 

"La 7 am vorbit cu asistenta și mi-a zis că parcă e mai bine, apoi la 8 jumătate am vorbit cu el. Iar la 12 și 5 mi-a dat telefon că a decedat. A fost conştient. El nu a avut creierul afectat. 

Îl convinsesem să meargă la Florească, poate mai scăpa. Nu s-a mai putut, i-a scăzut tesiunea de tot și poate a murit în somn. Nu ştiu nimic, nu ne-a spus nimeni nimic. Seara, când a venit de la protest, mi-a spus că nu a vrut să rămână internat. Până nu am văzut pozele, nu am crezut că l-au gazat. Era supărat pe jandarmi, zicea că în loc să ţină cu noi, ei au tras în noi, ne-au pulverizat. Măcar copiii voştri să trăască mai liberi...", a conchis soţia lui Ilie Gâzea.

Dosar penal de moarte suspectă

Poliţiştii şi procurorii din Teleorman au declanşat o anchetă şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul morţii lui Ilie Gâzea, reprezentanţii Spitalului Judeţean din Alexandria fiind cei care au sesizat Poliţia cu privire la deces.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă spunea că bărbatul se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

Spitalul Judeţean Alexandria a transmis că bărbatul era în evidenţe cu mai multe afecţiuni cardiace şi digestive, precizând că era internat din 15 august la terapie intensivă, cu diagnosticul "ulcere multiple sângerânde".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Soţia protestatarului mort: "Era supărat pe jandarmi, zicea că în loc să ţină cu noi, ei au tras în noi, ne-au pulverizat!" (Video)