Antena Meniu Search
x

Dosarul ”Telepatia”: Judecătorii au crescut pedepsele primite la judecata iniţială pentru patru dintre inculpaţi

A fost o zi grea pentru toţi inculpaţii din dosarul Telepatia. Şapte vor ajunge după gratii. Judecătorii au crescut pedepsele primite la judecata iniţială pentru patru dintre inculpaţi.

Vezi și

A fost o zi grea pentru toţi inculpaţii din dosarul Telepatia. Şapte vor ajunge după gratii. Judecătorii au crescut pedepsele primite la judecata iniţială pentru patru dintre inculpaţi. 

Fostul director al Institutului pentru Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi a primit lovitura vieţii sale.La cei 65 de ani îl aşteaptă 8 ani de închisoare. Cu doi ani mai mult faţă de cât a primit la Tribunalul Bucureşti.

Reputatul profesor, doctor în biologie şi cercetător, care a scris cărţi şi nenumărate studii ştiinţifice despre alimentaţie şi nutriţie s-a predat la poliţie la două ore după ce a primit sentinţa. Era răvăşit.

La soţie şi la fiica sa s-a gândit în toţi anii de proces. I-a fost teamă că vor rămâne pe drumuri. Iar de ce i-a fost frică nu a scăpat. Judecătorii au menţinut sechestrul pus pe casa sa din Otopeni.

Ca un trăsnet a căzut decizia şi pentru fostul ministrul al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, acuzat că a participat la diminuarea valorii reale a bunurilor care au aparţinut Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Judecătorii nu au fost impresionaţi nici de drama fostului director al Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa care le-a spus la ultimul termen că are acasă o fetiţă de patru ani, care suferă de un sindrom ce trebuie tratat în străinătate. Va sta departe de ea opt ani.

Cei mai în vârstă inculpaţi din dosar au primit închisoare cu suspendare. Alexandru Petre, fost cenzor al ICA, care are 83 de ani a trăit în ultimele zile în tensiune.A aflat că a primit trei ani de închisoare cu suspendare, faţă de cinci ani cât ar fi trebuit să stea după condamnarea iniţială.

Vica Ene, singura femeie care a fost acuzată în acest dosar a scăpat şi ea de închisoare.A primit trei ani de detenţie cu suspendare.

Grigore Marinescu, fost cenzor al ICA care are 80 de ani, Gheorghe Sin, care are 72 de ani şi Constantin Baciu au primit toţi pedepse cu suspendare.

În total cei 12 inculpaţi au primit 67 de ani de închisoare, din care 50 cu executare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Dosarul ”Telepatia”: Judecătorii au crescut pedepsele primite la judecata iniţială pentru patru dintre inculpaţi