Antena Meniu Search
x

Două blocuri ANL, date în folosinţă de mai puţin de 20 de ani, în pericol să fie marcate cu bulină roşie

Două dintre blocurile ANL construite în urmă cu mai puţin de două decenii, în Galaţi, ar putea primi, în curând, "bulină roşie". Clădirile se tasează, iar la baza lor au început să apară crăpături uriaşe.

de Redactia Observator

la 28.10.2019, 16:46

Vezi și

Două dintre blocurile ANL construite în urmă cu mai puţin de două decenii, în Galaţi, ar putea primi, în curând, "bulină roşie". Clădirile se tasează, iar la baza lor au început să apară crăpături uriaşe. Cei care locuiesc în ele, majoritatea chiriaşi, s-au plâns primăriei. Măsuri nu se vor lua, însă, până când nu se va face o expertiză care să arate gradul de risc seismic al celor două imobile.

Unul dintre blocurile afectate se află în zona Gării din Galaţi, iar celălalt este în cartierul Dimitrie Cantemir. Primul bloc a fost dat în folosinţă în anul 2005, iar celălalt în 2011.

Probleme sunt însă la amândouă clădirile. Bucăţile din faţadă se desprind cu uşurinţă, la subsol s-au format adevărate cratere, iar la baza clădirilor au apărut crăpături.

Aleile din jurul blocului sunt crăpate, scara de la intrare se macină şi ea, de la o zi la alta, chiar dacă s-au mai făcut reparaţii de-a lungul timpului.

Locatarii spun că totul are legătură cu infiltraţiile de apă care pătrund la subsol şi distrug structura de rezistenţă a blocului.

Oamenii şi-au pus speranţa în administratorul celor două clădiri, adică Primăria Galaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele două blocuri au ieşit din garanţie aşa că, dacă va fi nevoie de consolidare, lucrările vor fi suportate de autorităţile locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Două blocuri ANL, date în folosinţă de mai puţin de 20 de ani, în pericol să fie marcate cu bulină roşie