Antena Meniu Search
x

Gheața și ceața, dușmanii unui pilot cu mii de ore experiență

Au plecat spre Oradea să salveze o viaţă, dar au ajuns să lupte într-o pădure ruptă de lume pentru viata lor. Şi din păcate nu toţi au câştigat lupta. Gheaţa ar fi doborât avionul la manşa căruia se afla Adrian Iovan.

Vezi și

Gheaţa şi ceaţa ar fi fost duşmanii care l-au învins pe pilotul cu zeci de mii de ore de experienţă.

La Curtea de Argeş a observat că se adună gheaţă pe fuzelaj şi a cerut permisiunea să zboare mai jos cu aproximativ şase sute de metri. Apoi a coborât din nou, încă vreo opt sute de metri.

Dar nici aşa n-a reuşit să salveze avionul pe care-l pilota. La puţin timp după ce a trecut de Sibiu, avionul a dispărut de pe radar.

CITEȘTE Șirul evenimentelor dramatice, pe ore

Nu era prima situaţie de criză cu care se confrunta în aer.

În 2012 avionul pe care-l pilota a suferit avarii în timpul unei decolări eşuate. Atunci nimeni n-a fost rănit.

Adrian Iovan le-a povestit la începutul săptămânii trecute reporterilor Observator cum trebuie să se comporte un căpitan în astfel de momente.

Dar, vine anunţul liniştitor al comandantului sau al şefului, şefei de cabină care explică ce s-a întâmplat, explică ce trebuie făcut şi lumea se calmează instantaneu în momentul ăla, spunea pilotul.

Experienţa l-a ajutat să-şi păstreze calmul şi a putut să aterizeze forţat. O performanţă care i-a salvat pe medicii celebrii de la bord şi pe tânărul copilot. Dar el şi tânăra doctoriţă care mergea la Oradea să înveţe să preleveze organe au plătit cu viaţa.

Pentru prietenii săi însă vestea morţii sale a căzut ca un trăznet.

"Te-ai stins putin cate putin, sub privirile noastre neputincioase, plecand prea devreme dintre noi. Azi nu mai esti unde erai, dar vei fi întotdeauna în sufletele noastre. Pilotii nu mor niciodata, ei decoleaza şi nu se mai întorc."

"Tatal tau care a plecat si el acum doua luni nu a putut sta fara tine si te-a chemat la el. Sper din tot sufletul ca fiul tau Albert sa-ti implineasca visul de a ajunge un pilot de renume la fel ca tine."

"Condoleante sincere tuturor celor carora inima le plange in aceste momente grele!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gheața și ceața, dușmanii unui pilot cu mii de ore experiență