DRAMA unei fete de 16 ani, victima unui lung şir de ERORI MEDICALE. Florentina a învins CANCERUL, dar riscă să-şi piardă piciorul!

Publicat: 03.04.2017, 14:14.
Actualizat: 03.04.2017, 14:15

Florentina Doagă are doar 16 ani, dar a demonstrat că este o luptătoare. După ce a învins una dintre cele mai dureroase forme de cancer, cel osos, fata este la un pas de a-şi pierde piciorul din cauza unui lung şir de erori medicale.

Florentina Doagă are doar 16 ani, dar a demonstrat că este o luptătoare. După ce a învins una dintre cele mai dureroase forme de cancer, cel osos, fata este la un pas de a-şi pierde piciorul din cauza unui lung şir de erori medicale.

Totul a început în luna noiembrie a anului 2014, când Florentina a avut dureri mari la picior. Acesta i se inflamase şi o împiedica să mai meargă. După mai multe radiografii şi RMN, rezultatele au scos la iveală o veste cutremurătoare: crescuse o formaţiune tumorală malignă pe tibia dreaptă, maladie cunoscută sub numele de Osteosarcom osteogenic.

În perioada decembrie 2014 – martie 2015, Florentina a urmat un tratament sever cu citostatice, iar în 25 martie, i s-a implantat o proteză. După numai câteva zile, a apărut o infecţie puternică, semn că organismul nu accepta proteza. Potrivit vocea-olteniei.ro, au urmat alte 3 operaţii, eşuate şi ele, iar ultima soluţie a medicilor români a fost amputarea.

Citește și:

Florentina nu a acceptat această soluţie şi a cerut o altă opinie medicală, tocmai în Italia.

A fost la control la Spitalul Rizzoli din Bologna, iar medicii italieni i-au spus că este victima unui şir de erori medicale, copila având un şoc puternic când a aflat că îi lipseşte rotula, iar nervii din acea zonă sunt grav afectaţi.

Cu toate acestea, doctorul De Paolis Massimiliano a estimat că există 90% şanse ca piciorul ei să fie salvat, însă proteza costă 20.000 de Euro, mult peste posibilităţile familiei.

Fetiţa nu şi-a pierdut speranţa şi a apelat la sprijinul Asociaţiei “Salvează o inimă” pentru a o ajuta cu strângerea fondurilor necesare.

Până în prezent s-au strâns peste 12.000 de Euro din suma totală.

Cum o putem ajuta pe Florentina să-şi salveze piciorul?

Florentina are acum nevoie de noi mai mult ca oricând, deoarece nu vrea să-şi piardă piciorul la o vârstă atât de fragedă şi mai ales din cauza unor grave erori medicale.

Donaţiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “FLORENTINA” sau prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.