Antena Meniu Search
x

Video Drumeţie în pădure pentru copii, în Târgu Mureş

Există viaţă şi în afara oraşelor, iar copiii sunt primii care ar trebui să se bucure de ea. La Târgu Mureş, cei mici au fost invitaţi la o drumeţie în pădure. Nu a fost o totuşi o excursie obişnuită, ci una plină de surprize care s-a încheiat cu o vânătoare de comori.

de Redactia Observator

la 09.11.2020, 17:04

Vezi și
  • Pe parcurs, tinerii au avut parte şi de lecţii de supravieţuire.
  • Au învăţat să folosească busola şi cum să se apere de animalele de pază ale stânilor sau de cele sălbatice.

Expediţia de 7 kilometri prin pădurile din apropierea oraşului Târgu Mureş a fost exact aventura de care aveau nevoie tinerii într-o zi de duminică. Cei mai mici dintre ei au fost însoţiţi la punctul de start şi de părinţi.

Paul Cheteleș, instructor: Scopul nu este doar pentru copii, e pentru toată lumea interesată inclusiv tineri sau mai în vârstă care au ocazia să experimenteze, iar scopul până la urmă e să descoperim natură care este în jurul orașului.

Anca Şandru, Direcţia județeană pentru Sport și tineret Mureș: Se pleacă de aici din Tofalău și se va ajunge după 7 km peste deal prin pădure la platoul Cornești din Târgu Mureș

Pe parcurs, tinerii au avut parte şi de lecţii de supravieţuire. Au învăţat să folosească busola şi cum să se apere de animalele de pază ale stânilor sau de cele sălbatice.

Paul Cheteleș, instructor: Vom avea și un atelier de noduri unde participanții pentru excalada vor putea învățat niște noduri va fi un mic atelier de supraviețuire în care vor învăța cum să faci un foc în caz de urgență și cum se găsesc resurse în case urgență.

După ce au reuşit să aprindă un foc ca la carte, cei mai mici dintre participanţi au putut să se delecteze cu bezele rumenite. Şi au putut să împărtăşească noile cunoştinţe.

Pe parcursul expediţiei, participanţii au avut parte şi de o vânătoare de comori.

La final toţi participanţii au primit echipamente sau instrumente necesare în timpul expediţiilor, precum busole sau sticle de apă reutilizabile, amnare sau şosete.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Drumeţie în pădure pentru copii, în Târgu Mureş