Video

Drumul național al nervilor, spre casă sau spre munte

De Redactia Observator.
Publicat: 27.12.2020, 21:00.
Actualizat: 27.12.2020, 22:38

Ultima zi a vacanței de Crăciun a fost un adevărat coșmar, pentru șoferii de pe DN1. A început lungul drum către casă pentru cei care s-au relaxat în ultimele zile în staţiunile de pe Valea Prahovei. Zeci de mii de oameni au stat ore întregi în maşini, cu nervii întinşi, pe o şosea în care deplasarea s-a făcut cu viteza melcului. Nici pe drumul SPRE munte nu a fost mai liber.

Ca de fiecare dată după marile sărbători, drumul naţional 1 s-a transformat într-o uriaşă coloană de maşini.

Pe sensul dinspre munte către Bucureşti mai mult s-a stat pe loc.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Este ora 14.30 iar drumul national 1 este blocat din capatul de nord al statiunii Predeal pana aproape de capatul sudic al statiunii Sinaia. Aici in Predeal la intersectia cu drumul national 73A, viteza medie de deplasare este de doar 11 kilometri pe ora.

Este preţul plătit de cei care au sărbătorit Crăciunul în staţiunile de pe Valea Prahovei. Autostrada care ar urma să ne scape de aglomeraţie nu este momentan decât în planurile autorităţilor.

Singura porţiune de drum rapid din zona de munte este lotul Râşnov - Cristian, cale de 6,3 kilometri, care însă nu-i ajută pe cei care vin de la Predeal. Şi nici pe cei care au plecat la prânz către munte, în speranţa că staţiunile s-au golit. Au avut parte de acelaşi trafic ca pe celălalt sens, bară la bară. Nici varianta ocolitoare prin Breaza nu i-a salvat.

Andre Rotaru, reporter Observator: Cei care au incercat sa ocoleasca aglomeratia de pe DN1 prin Breaza au avut parte de o surpriza. Au parcurs cei 12 km in mai bine de o ora.

Nici pe drumul spre staţiunea gorjeană Rânca nu a fost mai liber.

Turiştii nu au renunţat, însă. Prinşi în trafic, au parcurs în patru ore cei 15 kilometri dintre cele două localităţi. La coborâre, aceeaşi aglomeraţie. Au avut şi motive să se înghesuie. Pentru această noapte, meteorologii au anunţat cod portocaliu de ninsori în Gorj.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.