Antena Meniu Search
x

Președintele Klaus Iohannis și Prima doamnă au participat la slujba de Duminica Floriilor, la Sibiu

Este o zi mare pentru catolici, care sărbătoresc astăzi Floriile. Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă au participat la slujba din Sibiu.

Este o zi mare pentru catolici, care sărbătoresc astăzi Floriile. Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă au participat la slujba din Sibiu, iar în Capitală a avut loc o mare procesiune, la care s-au alăturat, în premieră, şi credincioşi din Vietnam, Liban sau Filipine.

Aflaţi la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat la slujba de Florii oficiată la biserica romano-catolică Sfânta Treime, din centrul oraşului. Conform tradiţiei, prima doamnă a purtat pe braţ un buchet de flori de salcie. Şi în Bucureşti, sute de catolici au fost la procesiune. 

Credincioşii, în frunte cu un sobor format din zeci de preoţi, au mărşăluit pe străzile capitalei până la Catedrala Sfântul Iosif. Au cântat, s-au rugat şi au purtat în mâini ramuri de salcie sau măslin, binecuvântate. 

Vezi și

Pentru prima dată, la procesiune au participat şi catolici din ţări îndepărtate.

La Iaşi, creştin ortodocşii au sărbătorit Buna Vestire la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Patriarhul Daniel a participat acolo la canonizarea a doi sfinţi. Duminica viitoare vor fi Floriile, pentru ortodocşi. Iar catolicii vor sărbători Paştele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » Președintele Klaus Iohannis și Prima doamnă au participat la slujba de Duminica Floriilor, la Sibiu