Antena Meniu Search
x

Dunarea a devenit un fluviu al gunoaielor, ce pune in pericol sanatatea oamenilor

Viiturile din ultimele zile, cauzate de ploile abundente, au adus din amonte tone de crengi, sticle de plastic si chiar animale moarte.

Vezi și

Autoritatile portuare din Galati sunt deja in alerta dupa ce faleza inferioara a fost inundata, iar gunoaiele au inceput sa distruga pontoanele.

Dunarea arata la Galati ca o adevarata groapa de gunoi. Se munceste de zor ca sa se elibereze pontoanele. Tonele de mizerie care s-au adunat la mal in ultimele zile pun in pericol atat ambarcatiunile, cat si sanatatea oamenilor.

In momentul de fata, gunoaiele aduse de Dunare nu pun in pericol doar sanatatea, doar calitatea apei, ci si pontonul de ambarcatiuni.

“Ceea ce vedem la Galati pe malul Dunarii sunt gunoaie, mizerie, sticle, pet-uri lasate.o Delta toxica. Lasate de romani prin paduricele de la malul Dunarii de a lungul anului trecut cand a fost Dunarea foarte scazuta”, a declarat Mihai Costache, purtator de cuvant Primaria Galati.

Pontonul de imbarcare la bac a fost mutat la inaltimea maxima, fiindca zona obisnuita de imbarcare balteste acum. Bacurile stau pe malul tulcean, de teama ca gunoaiele vor rupe elicele motoarelor.

Dunarea a inundat toate terasele de la mal, le-a umplut de mal si de gunoaie. Administratorii localurilor au inchuis tot si incearca sa mai salveze din bunuri cu ajutorul sacilor, pusi in calea apei.

Dunarea este in continua crestere, iar problemele abia acum incep. Hidrologii avertizeaza ca viitura mare nu a venit, inca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dunarea a devenit un fluviu al gunoaielor, ce pune in pericol sanatatea oamenilor