Antena Meniu Search
x

Video După șase amânări, pasajul Doamna Ghica primește un nou termen de finalizare. Constructorii anunță montarea primelor grinzi în următoarele săptămâni

Pasajul Doamna Ghica din Bucuresti va fi cadoul de Paşte pentru locuitorii din zonă. Al 7-lea termen de finalizare a podului este anul viitor, în aprilie. Doar că nici măcar nu a început montarea structurii de rezistenţă a podului. Abia săptămâna trecută au ajuns primele grinzi metalice. După o lungă pauză, constructorul promite că vor relua lucrările în cel mult trei săptămâni. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.09.2022, 21:56

Vezi și

După 6 amânări, Pasajul Doamna Ghica primeşte un nou termen de finalizare. Municipalitatea anunţă că va fi gata de Paşte. Adică în aprilie anul viitor. 

Cristian Hiver, director TCMB: "Eu cred că dacă nu avem probleme mari, gen o iarna de care nu am avut de ani de zile, eu cred că de Paşte este un moment fezabil. La finalul primăverii putem să circulăm pe pod."  

Până atunci, pe şantier trebuie să ajungă toate grinzile pe care se sprijină viitorul pod. 

Andreea Milea, reporter Observator: "Primele două bucăţi din tablier au ajuns aici la pasajul Doamna Ghica la finalul săptămânii trecute şi au fost lăsate aici la baza podului pentru că nu pot începe lucrările până nu vin toate piesele." 

Pe acelaşi subiect

Săptămâna viitoare vor fi livrate alte 3 bucăţi, în valoare de 1 milion şi jumătate de lei. Reprezentantii municipalitatii promit că în trei săptămâni, muncitorii vor reveni pe şantier şi vor începe să sudeze prima parte a structurii de rezistenţă. 

"Nu stiu dacă se va apuca aşa de curand. A durat 2 ani de zile de cand nu a făcut absolut nimic."

Reporter Observator: "Câte piese vă trebuiesc ca să incepeti lucrarile?"

Cristian Hiver, director TCMB: "Cel puţin 40 de camioane."

Lucrările pentru pasasul de la Doamna Ghica s-au întins pe trei ani

Adică toate piesele podului ce va străbate întreaga intersecţie de la Doamna Ghica. O zonă extrem de aglomerată de aproape 3 ani. 

"A mers foarte greu podul acesta, uitaţi ce aglomeraţie este." 

"Se circulă foarte greu, oamenii arunca vina pe maşinile STB, problema e că au început și școlile acum."

Pentru montarea structurii metalice va fi nevoie de mulţi muncitori şi de utilaje mari. Asta înseamnă că, în zonă, unele benzi de circulaţie vor fi complet blocate.

Cristian Hiver, director TCMB: "De montaj se va ocupa o firma speciaizata din Italia cu muncitorii lor si utilajele lor. Montajul este responsabilitatea lor."

Iar responsabilitatea Primăriei Capitalei este să plătească la timp pentru fiecare transport. 

Reporter Observator: "Aveți toți banii pentru a plati tăblierul?" 

Cristian Hiver: "Am inteles ca PMB are toți banii pentru a plăti tăblierul." 

Reporter Observator: "Ați înteles sau aveți garanție?" 

Cristian Hiver: "Eu am garanţie."

Montarea întregii structuri va dura 6 luni şi se va face pe etape. 

"Nu mai exista în Bucureşti un tablier făcut din tevi de genul asta. Este o operă de arhitectură. Dacă il iluminăm corect, poate fi un element care îmbunătăţeşte şi vizual zona." 

Apoi vor urma lucrările finale care vor costa încă 20 de milioane de lei şi vor dura alte două luni.

Cristian Hiver, director TCMB: "Dupa montarea tablierului noi trebuie sa punem predalele si sistemul rutier."

Un nou șantier la Doamna Ghica

Între timp, în zonă a apărut un alt şantier. Compania de termoficare a început recent lucrări pentru înlocuirea unei ţevi de termoficare. Primăria Capitalei nu i-a lăsat să spargă asfaltul turnat recent, aşa că  munictorii au făcut mai multe găuri. 

"Am avut probleme cu podul, deaia am şi întârziat aici. Nu ne dau voie să săpăm."

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: "Problema asta este o problemă generală. Pentru noi ar fi mult mai simplu să lucrăm în şantier deschis dar nu întotdeauna este posibil dat fiind că s-au făcut nişte lucrări şi atunci evident că trebuie să improvizăm soluţii."

Lucrările vor fi gata până la 1 octombrie iar Termoenergetica garantează că cei care locuiesc în zona Doamna Ghica nu vor mai avea probleme cu apa caldă şi căldura. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » După șase amânări, pasajul Doamna Ghica primește un nou termen de finalizare. Constructorii anunță montarea primelor grinzi în următoarele săptămâni