Antena Meniu Search
x

Video După 77 de zile, Pasajul Unirii se redeschide circulației. Lucrările de punere în siguranţă au costat 60 de milioane de lei

Cu o zi înainte de începerea şcolii, se redeschide Pasajul Unirii. Şoferii îl vor putea tranzita din nou, de mâine, de la ora 20. Lucrările au durat 77 de zile, timp în care a fost refăcută structura de rezistenţă şi au fost înlocuite sistemele de iluminat şi carosabilul. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 03.09.2022, 19:38

Vezi și

A fost pentru prima dată de la construcţie, adică acum 35 de ani, când s-au făcut reabilitări complexe. Lucrările de punere în siguranţă au costat 60 de milioane de lei.

Lucrările de punere în siguranţă au costat 60 de milioane de lei

Cristina Filip, reporter Observator: După mai bine de două luni în care s-a lucrat 24 din 24 pasajul Unirii este complet schimbat. A fost înlocuit carosabilul, au fost montate sisteme moderne de ventilație, filtrare a aerului și amplificare GSM. Și foarte important a fost montat un perete metalic care separă cele două sensuri de mers și care poate preveni accidentele.

Întreaga structură a pasajului a fost consolidată. Pereţii au fost decopertaţi şi refăcuţi cu materiale mai rezistente. O schimbare majoră este şi la sistemul de iluminat. Intensitatea scade progresiv pe măsură ce înaintezi în pasaj pentru a nu exista o trecere bruscă de la lumina naturală la cea artificială care poate fi obositoare pentru ochii şoferilor.

Pe acelaşi subiect

Daniel Băluţă, primarul sectorului 4: Este unul performant făcut in concordanţă cu standardele europene pentru pasaje. De asemenea, banda led care marchează controlul acestui drum, un drum care e pe de o parte în curbă și pe de altă parte este denivelat. Garanţia ca pentru orice altă lucrare este de 5 ani de zile.

Vestea că lucrările s-au încheiat vine ca o uşurare pentru şoferii care au fost nevoiţi, în tot acest timp, să găsească rute ocolitoare. De altfel, aproape toată vara s-a circulat bară la bară în zona adiacentă.

Șofer-reporter: Lucrez aici, sunt doctor şi a fost un calvar. Acum aştept ca traficul să se rezolve că până acum în fiecare zi am întârziat.

- Cum vă aşteptaţi să fie în interior?

- Luminos, frumos şi sigur pentru că nu facem renovare din aia de un an doi. Am avut noroc că au fost vacanţele şi a fost mai liber şi a fost ok, chiar dacă a fost închis pasajul ne-am descurcat.

Pasajul Unirii este tranzitat, în medie, de 60 de mii de maşini în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » După 77 de zile, Pasajul Unirii se redeschide circulației. Lucrările de punere în siguranţă au costat 60 de milioane de lei