Antena Meniu Search
x

E INCREDIBIL! Cercetătorii au anunţat: "Cutremurele pot fi prezise!"

Geologii vin cu o noutate excepţională! Conform acestora, prezicerea momentului în care va avea loc un seism este acum posibilă

Geologii vin cu o noutate excepţională! Conform acestora, prezicerea momentului în care va avea loc un seism este acum posibilă

Oamenii de ştiinţă care încearcă să descopere o metodă de prezicere a cutremurelor au găsit cea mai promiţătoare pistă de până acum! Asta după ce au identificat modificări ale compoziţiei chimice a apelor subterane cu până la şase luni înaintea producerii unui seism.

"Nu înseamnă că putem deja prezice cutremurele, dar am demonstrat, cel puţin, că ceva se întâmplă înaintea unui seism", a declarat profesorul Alasdair Skelton, de la Universitatea din Stockholm, Suedia, cercetătorul şef, conform The Guardian.

Schimbările chimice apar, potrivit cercetătorilor, pe măsură ce tensiunea din interiorul rocilor creşte, înaintea seismelor, şi dă naştere unor mici crăpături care conectează între ele mai multe straturi acvifere, permiţând apelor să se amestece.

Mişcările telurice masive pot ucide sute de mii de oameni, cum s-a întâmplat în Haiti în 2010, iar seismele sunt în prezent singurele dezastre naturale care nu pot fi prezise.

Anterior, cercetătorii au examinat emisiile de radon, un gaz radioactiv, cartografierea termică şi chiar comportamentul bizar al animalelor înaintea unui seism, dar fără succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » E INCREDIBIL! Cercetătorii au anunţat: "Cutremurele pot fi prezise!"