Antena Meniu Search
x

În mijlocul unui focar de pestă porcină, o fermă de mistreţi e ocolită de autorităţi, la Constanţa

Sunt focare de pestă porcină în Constanţa, dar mistreţii umblă liberi chiar pe uliţele unui sat pe care autorităţile l-au declarat în carantină. Sub nasul poliţiştilor şi al inspectorilor sanitari care pun filtre pe drumul ce duce spre localitatea Dulceşti, o fermă cu 63 de porci mistreţi funcţionează în continuare fără probleme.

Vezi și

Sunt focare de pestă porcină în Constanţa, dar mistreţii umblă liberi chiar pe uliţele unui sat pe care autorităţile l-au declarat în carantină. Sub nasul poliţiştilor şi al inspectorilor sanitari care pun filtre pe drumul ce duce spre localitatea Dulceşti, o fermă cu 63 de porci mistreţi funcţionează în continuare fără probleme. Deşi autorităţile au ucis toţi porcii domestici din sat şi au declarat deschisă vânătoarea mistreţilor care au adus în Dobrogea virusul mortal. 

Satul Dulceşti din Constanţa e în carantină de pestă porcină. Toţi porcii domestici din localitate au fost ucişi în urmă cu câteva zile. Poliţia face zilnic filtre pe drumuri, aşa încât nicio maşină să nu intre sau să nu iasă cu carne de poc în portbagaj.  Iar inspectorii sanitari aruncă dezinfectant pe asfalt. Deşi pare greu de crezut, sub nasul lor, la câţiva metri de drum, e ascunsă o fermă de mistreţi. 

Deşi autorităţile spun că tocmai circulaţia liberă a animalelor şi în special a mistreţilor a dus la răspândirea rapidă a virusulului în satele din România, fermierul îşi vede în continuare liniştit de afacere. Nimeni nu s-a atins de animalele lui. 

În urmă cu patru zile, inspectorii au intrat în fiecare gospodărie. Niciun porc domesitic nu a fost cruţat. 

Situaţia de la Dulceşti este cu atât mai ciudată, cu cât autorităţile au declarat război mistreţilor în zonele de focar din judeţele din sud-estul ţării, inclusiv Constanţa. Mai mult, de mâine va începe vânătoarea de animale sălbatice despre care se crede că au adus virusul mortal de peste graniţe. Va fi o acţiune controlată, spun autorităţile, aşa încât să nu mai existe nici urmă de porc mistreţ în Dobrogea. Zeci de mii de animale ar putea fi omorâte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » În mijlocul unui focar de pestă porcină, o fermă de mistreţi e ocolită de autorităţi, la Constanţa