Antena Meniu Search
x

Eco Brunch în Agapia, bucate tradiționale delicioase pentru turişti

Atmosferă la primul Eco Brunch organizat în acest weekend în Ținutul Zimbrului. Picnicul cu bunătăţi a avut ca scop promovarea gastronomiei, culturii și a tradițiilor locale. Gospodarii au adus cele mai alese bucate şi le-au pus pe masă turiştilor.

de Redactia Observator

la 05.10.2020, 17:46

Vezi și
  • Brunch-ul din Agapia a atras turişti din toate colţurile ţării.
  • Oamenii s-au alăturat evenimentului în premieră pentru a se bucura de bucatele tradiţionale.

Brunch-ul din Agapia a atras turişti din toate colţurile ţării. Cu mic, cu mare, oamenii s-au alăturat evenimentului în premieră pentru a se bucura de bucatele tradiţionale pregătite de producătorii locali.

Gospodarii locului au pregătit bucate după vechi reţete ale locului. Ciorba de hribi, tochitură moldovenească cu mamaliguţă, sloi de oaie şi berbecuţ la proţap sunt doar câteva din bunătăţile puse în faţa turiştilor.

Marius Barliba, producator local: Am adus şi ceaunele, un pic de sloi de oaie care e tradiţional în zona noastră, mai ales în perioada aceasta a toamnei, când se aleg oile.

Pe lângă răsfăţul culinar oferit de gazde, participanții s-au bucurat de lecţii de tricotat dar şi de o demonstraţie de fabricare a lumânărilor artizanale.

Şi cum zona este recunoscută pentru frumuseţea peisajelor turiştii au pornit în drumeţie în zona Mănăstirii Agapia.

Daniel Gavriloaia, organizator: O să facem o plimbare prin pădure, de două ore, o să ajungem într-un platou, pe vârful muntelui, să privim împrejurimile.

Cei care au dorit, au avut ocazia să cumpere de la producători siropuri şi dulcețuri naturale, suc de cătină, afinată, fructe şi legume proaspete, lucruri tricotate şi lumânări decorative artizanale.

Turistă: Ne bucurăm că găsim producători localidin zonă cu produse deosebit de gustoase şi bune şi ne bucurăm că acest eveniment ajunge şi pe plaiuri moldovene.

La finalul evenimentului, s-au spus povesti și legende ale locului, s-au împărtășit experienţe și s-au făcut planuri pentru evenimentele viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Eco Brunch în Agapia, bucate tradiționale delicioase pentru turişti