Antena Meniu Search
x

Comercianţii din jurul şcolilor nu se feresc să vândă elevilor produse care nu ar trebui să fie oferite acestora

Educaţia alimentară începe din familie şi ar trebui continuată la şcoală!

Vezi și

Educaţia alimentară începe din familie şi ar trebui continuată la şcoală! Însă, chiar dacă părinţii îşi învaţă copiii să mănânce sănătos, odată ce ajung la ore încep să apară tentaţiile. Hamburgerii, croissantele, sucurile carbogazoase şi cafeaua se vând la magazinele din şcoli şi licee. Vânzătorii au şi fructe la vânzare, dar puştii nu se prea uită la ele.

"Patru bucăţi cu telemea. Şi cu mere, vrei?" Sunt elevii de la un liceu din Capitală care cumpără o gustare pentru pauza mare. Pateuri, saleuri şi sandvişuri cu sosuri grase. Nu este un caz unic. În acelaşi mod mănâncă şi copii de grădiniţă sau de şcoală. Asta pentru că magazinele cu ţigări, alcool, băuturi carbogazoase şi fast-food sunt la doi paşi de unităţile de învăţământ. 

Situaţia este şi mai gravă, atunci când magazinul se află chiar în incinta unităţii de învăţământ. Cafeaua şi cornurile sunt la mare căutare, spun vânzătorii. Fructele, mai puţin. În condiţiile în care legislaţia de România este cât se poate de clară în acest sens. Pe lista produselor interzise printr-un ordin de ministru figurează prăjiturile dulci, hamburgerii, snacksuri şi băuturile de orice fel, cu excepţia apei potabile îmbuteliate. 

Comercianţii primesc avizele necesare de la Ministerul Educaţiei, pentru că promit să vândă numai produse sănătoase. Însă controalele nu mai ţin de ei, spun reprezentanţii instituţiei care ar trebui să aibă grijă de elevi atât timp sunt la cursuri.

Iar asta se întâmplă în timp ce autorităţile afirmă sus şi tare că asigură o alimentaţie sănătoasă copiilor. În realitate, însă, în unele localităţi din ţară, nici măcar cornul şi laptele nu au ajuns în acest an. Fructele, legumele şi lactatele sunt şi ele promise de anul trecut, iar un borcan cu miere urmează şi el să ajungă lunar la şcoli. Din păcate, nu se întâmplă nimic concret. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Comercianţii din jurul şcolilor nu se feresc să vândă elevilor produse care nu ar trebui să fie oferite acestora