Antena Meniu Search
x

Educatoarea din Fetești acuzată că a lovit un copil la grădiniță s-a pensionat (Video)

Imagini revoltătoare vin de la o grădiniţă din Feteşti. Un copil a fost plesnit de educatoare pentru că a refuzat să participe la o activitate. Fără să îşi dea seama, femeia a filmat tot incidentul şi apoi a pus filmuleţul pe grupul de WhatsApp al părinţilor. Revoltaţi, părinţii au reclamat-o la Inspectorat şi la Poliţie. Acum, educatoarea neagă că ar fi lovit băiatul. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 14.10.2020, 20:59

Vezi și
  • Educatoarea s-a ales cu dosar penal după incident.
  • Educatoarea neagă acuzațiile.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Vizibil timoraţi, într-o tăcere de mormânt, copiii, aşezaţi milităreşte în bănci, taie fructe sub atenta supraveghere a educatoarei. Femeia filmează fiecare copil în parte, micuţii nu scot niciun cuvânt şi nu ridică privirea din farfurie. 

Un singur copil refuză să îşi taie fructele, aşa că educatoarea îl plesneşte peste faţă. Băiatul începe să plângă, dar nici vorbă să fie consolat. Pe un ton sever, educatoarea îi spune să pună mâna pe cuţit. Apoi, fără să îşi dea seama ce a filmat, educatoarea pune filmuleţul pe grupul de WhatsApp al părinţilor. 

Mama copilului: Am intrat, m-am uitat, într-adevăr am văzut, în prima fază am sunat soţul, i-am trimis filmuleţul, a observat şi el. Copilul a vorbit cu soţul şi atât i-a spus că doamna l-a certat şi că l-a lovit, i-a dat cu palma peste faţă. Am sunat-o pe doamna, ea spunând nu şi nu, că nu este adevărat.

Deşi nu se vede clar cum loveşte copilul, se aude plesnitura. 

Mama copilului: Acum vine la masă la el. Uitaţi-l, da, l-a pocnit şi i-a spus să ia cuţitul şi să taie. Dânsa susţine că nu a făcut treaba asta şi că nu ar fi fost nebună să şi filmeze.

Părinţii copilului au reclamat totul la Inspectorat şi la Poliţie. Alţi părinţi au postat filmuleţul pe reţelele de socializare. Imaginile s-au viralizat, iar educatoarea a fost obligată să se pensioneze. 

Steluţa Mitrea, inspector şcolar Ialomiţa: I-am dat ocazia să ne explice ce s-a întâmplat, dumneaei ne-a făcut un istoric al carierei ei. Nu a recunoscut, a spus că nu e adevărat, că nu a lovit copilul. A ales onorabil ieşirea la pensie.

Nu a scăpat însă de dosar penal. 

Ludmila Dascălu, IPJ Ialomiţa: Se efectuează verificări, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

Deşi nu ar fi fost la prima abatere, educatoarea nu a mai fost sancţionată până acum. 

Mama copilului: Copiii nu spuneau acasă că sunt bătuţi, doar că i-a certat doamna şi că nu vor să mai meargă la grădiniţă. 

Steluţa Mitrea, inspector şcolar Ialomiţa: În absenţa doamnei educatoare, copiii erau foarte veseli, fericiţi. 

Liana Manciu, directoare grădiniţă: Cam un caz pe an exista câte o sesizare, două. Nu se putea discuta cu ea. O săptămână sau două îşi revenea şi apoi iar ... Am sunat conducerea şcolii, am fost chemată acolo.

Directoarea şcolii însă neagă acuzaţiile. 

Elena Beleanu, director adjunct: Nu o știu pe doamna educatoare ca fiind o persoană violentă, în niciun caz. Doamna nu a prezentat niciodată astfel de manifestări, ba dimpotrivă. Conform filmării nu se vede concret dacă acel copil a fost lovit. Dumneai spune că nu, însă acum părerile sunt împărţite.

Educatoarea lucra de cinci ani la grădinţa din Feteşti, dar avea în spate o lungă carieră în Educaţie. În plus, a fost şi consilier local în Feteşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Educatoarea din Fetești acuzată că a lovit un copil la grădiniță s-a pensionat (Video)