Antena Meniu Search
x

Un român, director de spital în Anglia, vrea să ajungă pe Everest şi să strângă fonduri pentru cercetarea cancerului

Pentru o cauză nobilă, s-a hotărât să escaladeze cel mai cunoscut, cel mai greu, dar și cel mai frumos munte din lume: Everestul!

Vezi și

Pentru o cauză nobilă, s-a hotărât să escaladeze cel mai cunoscut, cel mai greu, dar și cel mai frumos munte din lume: Everestul!

De ce face asta un director de spital? Care s-a mai şi mutat din România în Marea Britanie? Ca să strângă fonduri pentru un institut. Mai precis pentru Institutul de Cercetare pentru Cancer. 

-E un sentiment absolut extraordinar când eşti susţinut, dar şi când reuşeşti să termoini o competiţie şi să strângi bani pentru o cauză nobilă.

El este Edward Dijmărescu, un localnic din Brad, care acum locuieşte în Londra. Împreună cu soţia, s-a stabilit de mai mulţi ani în capitala Marii Britanii, unde este project manager la un spital privat. Iar din 2013 se dedică şi acţiunilor caritabile. Anul acesta vrea să strângă bani pentru institutul de cercetare a cancerului din Londra.

Pe acelaşi subiect

-În prezent, vreau să strâng fonduri pentru Cancer Reserch. Voi participa cu alţi colegi englezi şi sperăm să ajungem la altitudinea de 6000 de metri. 

Expediţia este programată să înceapă în luna septembrie. Iar tânărul de 37 de ani are şi o sumă la care vreaa să ajungă: 4500 de lire. Deja s-au adunat peste 750 până acum. Nu este prima activitate caritabilă pe care o face. În urmă cu trei ani, împreună cu soţia şi mai mulţi prieteni englezi, Edy a luat parte la o expediţie în munţii Anzi, la Machu Picchu. 

-Am avut o echipă extraordinară. Ne-am susţinut unul pe altul, pentru că este o încercare să mergi pe orice munte. Ne-am înţeles foarte bine. Ştiau că suntem din România. Noi le povesteam de unde venim noi. Ei ne povesteau pe unde au mai fost ei. A fost o echipă extraordinară, da. 

Edy speră că acum, şi cu ajutorul lui, să se descopere tratamente mai bune, poate chiar un antidot pentru cancer. Cei care vor să susţină demersul lui Edward pot accesa site-ul justgiving.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un român, director de spital în Anglia, vrea să ajungă pe Everest şi să strângă fonduri pentru cercetarea cancerului