Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salariile mici nu sunt atractive. La Braşov, Primăria are deficit masiv de personal

Bate vântul în birourile din Primăria Braşov! Funcţionarii îşi dau demisia pe bandă rulantă. Iar pe cei care ies la pensie, nu-i înlocuieşte nimeni. Salariile sunt foarte mici, în timp ce volumul de muncă şi responsabilităţile sunt uriaşe.

de Redactia Observator

la 09.02.2017 , 16:49

Bate vântul în birourile din Primăria Braşov! Funcţionarii îşi dau demisia pe bandă rulantă. Iar pe cei care ies la pensie, nu-i înlocuieşte nimeni. Salariile sunt foarte mici, în timp ce volumul de muncă şi responsabilităţile sunt uriaşe.

-Aici ar trebui să avem trei funcţionari publici. În acest moment nu avem niciun funcţionar, biroul este închis, lumina stinsă, sunt doar dosare şi atât.

Aşa arată o mare parte dintre birourile de la Primăria Braşov. Calculatoare oprite, scaune goale şi teancuri cu dosare care aşteaptă să fie soluţionate.

Vezi și

-În această cameră nu este niciun  angajat. Dosare goale. Aici trebuia să fie un angajat, al doilea, al treilea.

Pe acelaşi subiect

Numai că nimeni nu vrea să ocupe o funcţie cu responsabilitate pentru un salariu între 900 şi 1400 de lei în mână.

-Aşteptăm să vină ingineri constructori. Nu doar salariul trebuie să motiveze o persoană, trebuie să se gândească la stabilitatea postului, la siguranţa postului şi salariului. 

Ca departamentele Primăriei să funcţioneze la capacitate maximă ar mai fi nevoie de 77 de angajaţi. Acum, cele mai mari probleme sunt la serviciul investiţii.

-În orgnigramă avem 22 de posturi dar sunt ocupate doar 12. Există personal încadrat cu salariu de 1200 de lei, foarte, foarte puţin. Responsabilitatea este foarte mare, avem proiecte de 15 milioane de lei.

Deficitul de personal îi afectează şi braşovenii care sunt nevoiţi să aştepte mai mult pentru rezolvarea solicitărilor lor.

-În decembrie am avut la serv achiziţii publice trei persoane care doreau să se angajeze, două din sistemul bancar, unul avocat, au luat note foarte mari şi când au aflat salariul, au făcut cerere de renunţare

Municipalitatea organizează frecvent concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, dar braşovenii nu sunt interesaţi.

Acum, o mână de funcţionari trebuie să lucreze dublu ca volum pentru rezolvarea cerinţelor braşovenilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Salariile mici nu sunt atractive. La Braşov, Primăria are deficit masiv de personal