Antena Meniu Search
x

Efect de bumerang pe piaţa imobiliarelor! E avalanşă de cereri pentru o nouă casă, însă românii nu vor trăi mai bine!

Apartamente cât cutiile de chibrituri, în mijlocul pădurii, la care, uneori, ajungi doar după ce mergi pe străzi neasfaltate şi pline de bălţi. Aşa arată viitorul imobiliar, din marile oraşe. Românii caută locuinţe mici, pentru că nu-şi permit rate mari.

Vezi și

Apartamente cât cutiile de chibrituri, în mijlocul pădurii, la care, uneori, ajungi doar după ce mergi pe străzi neasfaltate şi pline de bălţi. Aşa arată viitorul imobiliar, din marile oraşe. Românii caută locuinţe mici, pentru că nu-şi permit rate mari.

Iar cererea este atât de mare, încât pe câmpurile de la marginea Bucureştiului răsar, ca ciupercile după ploaie, construcţii îngrămădite, pe care oamenii se înghesuie să le cumpere.

Dezvoltatorii imobiliari ridică blocuri pe bandă rulantă, pe care le vând chiar şi înainte să toarne fundaţia.

Românii cumpără pe nevăzute, iar acesta pare să fie conceptul viitorului. Toate cele 70 de apartamente din acest bloc care va fi gata în aproximativ un an au fost vândute. Cererea este atât de mare încât dezvoltatorii fac faţă cu greu. 

18 mii de locuinţe ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul acestui an, iar 18 la sută dintre ele au în jur de 50 de metri pătraţi. Anul  trecut, procentul era de puţin peste 12 la sută. 

Iar cu bani puţini românii ajung să locuiască în  cartiere  înghesuite, fără spaţii. Într-un complex din sudul capitalei, o garsonieră dublă costă 37 de mii de euro, iar un un apartament cu 3 camere depăşeşte 70 de mii.

Opţional se poate achiziţiona şi locul de parcare - cu 2 mii de euro. 

În vestul oraşului,  preţurile sunt similare, însă blocurile se ridică în mijlocul pădurii. Apartamentele sunt tot mici, uneori sub limitele acceptate de lege. 

Suprafaţa minimă utilă a unei garsoniere trebuie să fie de 37 de metri pătraţi, conform regulamentului.  Un apartament cu 2 camere, nu trebuie să aibă mai puţin de 52 de metri pătraţi, iar apartamentele cu trei camere trebuie să aibă o suprafaţa de cel puţin 66 de metri, pătraţi. 

Traiul în mijlocul naturii are dezavantajele lui. Cei care şi-au cumpărat apartamente aici, în drumul taberei şi nu au maşină, trebuie să meargă pe jos, cam 20 de minute, până la primul mijloc de transport în comun.

Chiar şi aşa, însă, blocuri se ridică. 

Conform unui raport din 2015, chiar dacă ţara noastră are cei mai mulţi proprietari de case, din Uniunea Europeană avem cele mai mici locuinţe - de 40 de metri pătraţi, la jumătate faţă de media europeană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Efect de bumerang pe piaţa imobiliarelor! E avalanşă de cereri pentru o nouă casă, însă românii nu vor trăi mai bine!