Antena Meniu Search
x

Eforturi pentru salvarea Pădurii de la Cheia

Pădurea de la Cheia, acolo unde, în urmă cu cinci luni, sute de copaci au fost puşi la pâmânt de o furtună extremă, este acum în plin proces de curăţare.

de Cristi Georgescu

la 02.07.2020, 15:10

Vezi și
  • Transporturile suspecte pot fi verificate.
  • Doar un sfert din materialul lemons a fost colectat până acum.

Specialiştii încearcă să aducă la baza versantului trunchiurile retezate de vânt, dar procedura se desfăşoară anevoios. Însă cea mai mare problemă este că un dăunator ar putea nimici ce a mai rămas din pădurea de la Cheia.

E tratamentul de care pădurea de la Cheia are atâta nevoie după ce mare parte din ea a fost pusă la pământ de o furtună în luna februarie. Silvicultorii spun că dacă nu se intervine acum, sunt în pericol pădurile până la Braşov.

Mihai Luția- Director Direcția Silvică Prahova: In acest moment ataca si arborii sanatosi, uscand in masa padurile din jurul doboraturii

Doar un sfert din materialul lemons din pădurea secerată a fost colectat până acum. Iar operaţiunea este extrem de dificilă.

Mihai Motofelea- Inginer firma exploatare lemn: În medie exploatam pe zi undeva la 250 m cubi. Conditiile sunt destul de grele. Lemnul e tensionat. Conditiile meteo nu ne ajuta foarte mult. În ultimul timp a plouat foarte mult.

În cimitirul de brazi răpuşi de forţa ciclonului îşi vor face loc zeci de mii de puieţi. Vor fi produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Prahove şi vor fi folosiţi pentru împădurirea celor 80 de hectare afectate.

Mihai Luția- Director Direcția Silvică Prahova: Pe aceasta suprafata vor fi plantati in jur de 40 de mii de puieti forestierei din speciile de fag, molid, paltin de munte.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Prahova spun ca în urmatoarea perioadă pe drumurile din judeţ vor putea fi văzute maşini cu lemne, provenite din zona afectată. Transporturile suspecte pot fi verificate în aplicaţia Inspectorul Pădurilor, sau poate fi sesizată Garda Forestieră Ploieşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Eforturi pentru salvarea Pădurii de la Cheia