Antena Meniu Search
x

Video Egali pe hârtie, nu şi în bucătărie. Cum îşi împart cuplurile din România treburile casnice

Ajungem acum într-un loc din casele noastre pe care mulţi bărbaţi... par să îl evite. Asta reiese dintr-un nou studiu, care ne descrie relaţia bărbaţilor cu gătitul! Sau, mai degrabă, lipsa ei. Puţini sau prea puţini bărbaţi intră în bucătărie, cam aceasta este concluzia cercetării, în linii mari. 

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 14:17

Vezi și

Deşi trei sferturi dintre românii de la oraşe sunt convinşi că treburile casnice ar trebui împărţite în mod egal între femei şi bărbaţi, acest lucru este, în realitate, valabil la aproape 30 la sută din cazuri. Cine pregăteşte masa acasă? Surprinzător sau nu, studiul arată că doar 5% dintre bărbaţi gătesc pentru familie, comparativ cu mai mult de jumătate dintre femei. În 28 la sută dintre cazuri, sarcina gătitului revine ambilor parteneri. 

Studiul mai vine cu o concluzie importantă: gătitul este resimţit de români ca o plăcere doar dacă este realizat... cu măsură! În 26 la sută dintre cazuri, de pildă, aceast ocupaţie devine chiar un stres în sine dacă ne consumă mai mult de două ore săptămânal. Doar trei din 10 români spun că gătitul îi relaxează. 

Chiar şi în ciuda a ceea ce simţim atunci când ne gândim la gătit, totuşi realitatea arată că mai bine de 40 la sută dintre români petrec în bucătărie chiar şi peste şapte ore săptămână de săptămână. Ca o alternativă la gătit, aproape jumătate dintre românii de la oraşe preferă să comande mâncarea ocazional, peste un sfert mai degrabă doar în zilele de sâmbătă şi duminică, iar 16 la sută o dată la 2, 3 zile, mai arată studiul.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Egali pe hârtie, nu şi în bucătărie. Cum îşi împart cuplurile din România treburile casnice