Antena Meniu Search
x

“Eleva cu tricolor” scoate in strada romanii din 10 orase

Primavara asta se poarta rosu, galben si albastru. Pe strada, dar mai ales pe internet. Dupa ce o adolescenta a fost amenintata cu moartea pentru ca a purtat o bentita tricolora la scoala, mii de romani au luat atitudine pe retelele de socializare.

Vezi și

Astazi, romanii ies pe strazi ca sa-i arate Sabinei ca nu e singura.

Copiii striga cat ii tin plamenii: "Romania! Romania!". Colega lor mai mare le-a dat curaj. Sabina a purtat tricolorul pe cap. Ei il flutura in aer. Sau il au infasurat pe mana.

A fost amenintata de colegi pentru ca a purtat o bentita in culorile drapelului romanesc, de ziua Ungariei. Initial, profesorii au incercat sa-i taie bentita cu foarfeca. Apoi i-au chemat parintii la scoala. Acestia au mers la sedinta cu un mediator.

“Parintii nu considera ca e un teribilism. Considera ca fetita are personalitate. Nu i s-a mai adus nicio sanctiune”, a declarat Gheorghe Tabalai, jurist. Asta desi, la inceput, directorul ar fi propus scaderea notei la purtare.

Pentru situatia din scoala, Ministerul Educatiei a pregatit o echipa de investigatie. Conducerea scolii a raspuns cu un comunicat de presa.

Fata cu bentita in culorile drapelului a fost amenintata si pe Facebook. Cu moartea, de un utilizator cu nume maghiar, care este acum cautat de politie.

 “Amenintarile primite de eleva noastra sunt venite de la o persoana din afara scolii”, a declarat Claudia Vlad, directorul adjunct al unitatii de invatamant.

Tot pe Facebook insa, sustinatorii s-au adunat cu miile. Sapte mii mai exact, in nici macar o zi. Astazi vor iesi in strada pentru eleva de 15 ani. Pitesti, Alba Iulia sau Cluj Napoca sunt doar cateva dintre orasele in care vor manifesta sustinatorii Sabinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » “Eleva cu tricolor” scoate in strada romanii din 10 orase