Antena Meniu Search
x

O elevă din Satu Mare a luat nota 1 la simularea pentru Bac, dar profesorul i-a scris pe lucrare: "Foarte bine argumentat!"

O elevă din Satu Mare a luat nota 1 la simularea pentru Bac, dar profesorul i-a scris pe lucrare: "Foarte bine argumentat!" Mama fetei a postat pe Facebook lucrarea acesteia şi spune că fiica ei i-a dat o lecţie de viaţă.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 14:17

Elevă Satu Mare simulare
O elevă din Satu Mare a luat nota 1 la simularea pentru Bac, dar profesorul i-a scris pe lucrare: "Foarte bine argumentat!" - edupedu.ro

O elevă din Satu Mare a luat nota 1 la simularea pentru Bac, dar profesorul i-a scris pe lucrare: "Foarte bine argumentat!" Mama fetei a postat pe Facebook lucrarea acesteia şi spune că fiica ei i-a dat o lecţie de viaţă.

Mama unei eleve a publicat pe internet lucrarea fiicei sale de la simularea examenului de Bacalaureat, proba scrisă de Limba și literatura română. Pe foaie apare ștampila Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, iar paginile cu nemulțumirile tinerei sunt numerotate de la 1 la 6. 

Mama elevei, Angi Varga, a făcut public totul pe Facebook și și-a exprimat dorința ca mesajul fiicei ei să ajungă ”mai departe”. 

Lucrarea publicată pe internet a fost notată cu nota 1 și aparține președintelui Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare, Andy Varga, scrie edupedu.ro. Nu este singura din județ care a dat #foaiagoală la simularea de Bacalaureat. Inspectoratul Școlar Satu-Mare a publicat încă de pe 18 martie, ziua simulării la Limba și literatura română, un comunicat de presă în care precizează că ”Au fost semnalate situații în care elevi din județul Satu Mare au refuzat să răspundă la cerințele formulate de subiecte, predând foaia goală”.

Pe acelaşi subiect

"Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul. Ceva îmi spune că această lucrare nu va fi citită până la capăt însă sper să greșesc și sper ca cine o va citi să înțeleagă că acest protest nu este împotriva simulărilor, sau a profesorilor, sau chiar a școlii, ci împotriva acestui sistem de învățământ care ne vede pe noi, elevii, ca pe niște numere în statisticile celor de sus.

Toată această poveste cu simulările nu a fost decât picătura care a făcut ca paharul să dea pe din afară: elevi, părinți și profesori care au ajuns la concluzia că e destul și că ar fi cazul ca aceste experimente făcute de Ministerul Educației Naționale (M.E.N) să înceteze.", a scris adolescenta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ar fi cazul să nu mai putem spune că , de Ion Luca Caragiale este o operă care aparţine genului dramatic şi care descrie nu doar politica vremii, ci şi pe cea actuală. Ar fi cazul să demonstrăm că nu mai suntem ca pe vremea lui Alexandru Lăpuşneanu şi cei cu defecte patologice nu mai au ce căuta în conducerea ţării.", a mai scris eleva.

Pe una dintre filele lucrării, profesorul care a citit textul elevei a simţit nevoia să menţioneze cu roşu: "🙂 am citit."

De asemenea, pe ultima foaie de examen, apare o altă observaţie, scrisă tot cu roşu: "foarte bine argumentat şi concis." Nota primită de elevă pentru această lucrare a fost 1. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O elevă din Satu Mare a luat nota 1 la simularea pentru Bac, dar profesorul i-a scris pe lucrare: "Foarte bine argumentat!"