Antena Meniu Search
x

Elevii fara BAC nu gasesc de munca

Cine n-a luat BAC-ul nici sa spele vase nu are unde. Cu o multime de doritori la usa, patronii sunt tot mai pretentiosi.

Vezi și

Reporterii Observatorului au incercat sa se angajeze, fara diploma de BAC, dar cu o camera ascunsa, iar concluzia este una singura: Patronii vor angajati cu carte, iar absolventii fara BAC mai au doar o sansa: sa se angajeze la negru si sa suporte toate toanele patronilor.

Spalator de vase. Un loc de munca pe care multi l-ar refuza, insa foarte dorit de un tanar fara bani si fara BAC. Elegant, dar totusi transant angajatorul filmat cu camera ascunsa spune ca si un spalator de vase ar trebui sa aiba ceva mai multa carte.

Daca nu ai carte, nu ai nici parte de un loc de munca bun. Agajatorii iti inchid in nas usa dupa usa pentru ca nu vor angajati slab pregatiti, mai ales ca pe piata muncii din Romania sunt mii de tineri cu studii superioare care s-ar angaja aproape in orice domeniu.

Este o problema la nivel european striga autoritatile care de ceva ani platesc din ce in ce mai multi tineri someri. Iar toate acestea se intampla in conditiile in care in Romania avem strategii si cursuri de recalificare.

Dar cum de invatat fuge toata lumea, e mult mai simplu sa te angajezi la negru. Gasesti usor si patroni care nu se complica cu hartii si contracte si iti fac salariul. din ochi.

Cine nu reuseste sa se angajaze, ajunge la somaj. 250 de lei timp de sase luni. Apoi, o ia de la capat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Elevii fara BAC nu gasesc de munca