Antena Meniu Search
x

Viitorul unor elevi aproape să fie distrus, din pix, de profesorii corectori, la Evaluarea Națională (Video)

Viitorul unor elevi a fost distrus, din pix, de profesori la evaluarea de la clasa a 8-a! O elevă eminentă din Gorj a suferit o semipareză, după ce a luat 6 la matematică. După contestaţie, fata a primit nota meritată: 10. Vărul ei, elev la aceeaşi şcoală, nu a primit iniţial nici măcar nota de trecere. Punctat iniţial cu 2, copilul a avut, după recorectare, nota 7. Nu e prima dată când se fac erori, la o materie exactă, spune inspectorul şcolar. 

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 21:10

Vezi și
  • O elevă ar fi suferit o semipareză după ce și-a văzut nota la examen.
  • Comisia județeană a demarat o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Cristina este una dintre cele mai bune eleve din şcoală şi îşi doreşte să ajungă la un liceu de top din Târgu-Jiu, să studieze matematică-informatică. Dar tocmai nota la matematică era să-i spulbere visul. Şase. Fata a fost atât de şocată de rezultat încât în curtea şcolii a suferit o semipareză. Părinţii i-au dat calmante ca să o liniştească. 

Cristina Migiu, elevă: Mă furnicau foarte rău mâinile, tremuram, iar bărbia nu mai puteam să o controlez. Din cauza stresului. Ştiam că nu are cum să fie nota mea, eram sigură pe mine. 

Constantin Migiu, tatăl Cristinei: Are meditaţii. De vreo doi ani, o ţinem la meditaţii plus că lucra la matematică cu doamna profesoară din şcoală şi acasă lucra până la două noaptea. Atât lucra de mult. 

Fata a făcut contestaţie şi până a venit rezultatul, şi ea şi părinţii au trecut printr-un stres uriaş. 

Constantin Migiu, tatăl Cristinei: O săptămână de chin pentru familia noastră. Am fost nevoit să îmi iau concediu de odihnă să stau lângă fetiţă şi eu, şi soţia, ca să putem să o consolăm să nu facă altceva. 

După contestaţie, eleva a primit nota maximă la matematică, iar acum are una din cele mai mari medii din judeţul Gorj: 9,90. 

Cristina Migiu, elevă: A fost un real șoc pentru mine să văd întâi 6 și apoi 10.

Prin acelaşi şoc a trecut şi Robert, verişorul ei. Cei doi au fost şi colegi la aceeaşi şcoală. Băiatul a luat 9 la limba română, dar nota la matematică era să-i distrugă viitorul. 

Robert Migiu, elev: În prima fază la Evaluare la mate am luat 2,25. Am țipat și mi-a venit rău. După contestație am fost bucuros că am luat nota pe care o meritam. 7,90.

Lucrările au fost corectate de aceeaşi comisie în judeţul Dolj. Şi au fost văzute, potrivit procedurii, de doi profesori. Cum se explică diferenţele atât de mari la o materie exactă? 

Nicoleta Lițoiu, Inspectoratul Şcolar Dolj: Din păcate, astfel de situații apar în fiecare an. Comisia județeană va analiza diferențele, va decide dacă a fost încălcata metodologia, iar persoanele respective vor suporta prevederile legale. De exemplu, li se poate suspenda dreptul de a mai corecta lucrări pentru maximum cinci ani. 

La Evaluarea Naţională au fost depuse anul acesta 15.275 de contestaţii. În urma lor, a crescut numărul celor care au luat peste 5. Şi elevii de 10 sunt mai mulţi: de la 839 la 892. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Viitorul unor elevi aproape să fie distrus, din pix, de profesorii corectori, la Evaluarea Națională (Video)