Antena Meniu Search
x

Chestionar pentru elevi, on line. Ministerul Educaţiei vrea să afle cât din timpul liber e alocat temelor pentru acasă

După ce un ordin de ministru care interzice temele pentru acasă zace de aproape un an de zile, în sertare, astăzi Ministerul Educaţiei îi întreabă printr-o seri

Vezi și

După ce un ordin de ministru care interzice temele pentru acasă zace de aproape un an de zile, în sertare, astăzi Ministerul Educaţiei îi întreabă printr-o serie de chestionare pe elevi, pe părinţi dar şi pe profesori ce cred despre exerciţiile de după cursuri.

Chestionarul pentru elevi conţine 23 de întrebări. Încep prin completarea datelor personale, vârstă, ce clasă sunt, dar şi la ce unitate de învăţământ. Apoi, pentru anumite afirmaţii, de exemplu: Se întâmplă ca profesorii să ne dea temă ca pedeapsă, atunci când avem comportamente neadecvate, elevii au 5 variante de răspuns.

Puştii sunt întrebaţi şi cât timp alocă temelor acasă din timpul liber, dar şi dacă acestea sunt motive de îngrijorare sau stres.  

Părintii sunt întrebaţi dacă temele sunt monotone sau plictisitoare. Iar cadrele didactice trebuie să răspundă la întrebări despre activitatea pe care o depun la clasă.

Acest chestionar vine dupa ce anul trecut Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care se impunea un anumit timp alocat temelor. Pentru învătământul primar, o oră, iar pentru restul elevilor două ore pentru toate disciplinele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Chestionar pentru elevi, on line. Ministerul Educaţiei vrea să afle cât din timpul liber e alocat temelor pentru acasă