Antena Meniu Search
x

Elevul de 10 al României și multiplu medaliat la olimpiade internaționale, alege să studieze medicina în România. David Andrei Vlad s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

Ne mândrim cu faptul că elevii români se fac remarcați cu rezultate deosebite pe plan internațional, câștigând medalii după medalii la olimpiade și concursuri. Din păcate, de cele mai multe ori, acești tineri care dovedesc un potențial excepțional aleg să își continue studiile în afara țării, la univeristăți și instituții de prestigiu care îi primesc cu brațele deschise.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 15:42

David Andrei
David Andrei

Nu este și cazul unui tânăr remarcabil, David Andrei Vlad. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „B. P. Hasdeu” din Buzău, David a terminat ca șef de promoție și a luat o decizie importantă pentru viitorul său: să-și continue studiile în țară, alegând să studieze aici medicina.

David Andrei Vlad este deja un nume cunoscut în lumea academică, fiind multiplu medaliat la Olimpiadele Internaționale de Biologie și „Științele Pământului”. Performanțele sale excelente și pasiunea pentru cunoaștere l-au recomandat pentru campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Campania își propune să identifice, să promoveze și să sprijine tocmai pe astfel de tineri, care aleg să se implice în comunitatea în care au crescut și să își dedice aptitudinile excepționale României, țara în care s-au născut.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an.

Articolul continuă după reclamă

Performanțele lui David Andrei Vlad au fost deja răsplătite de comunitatea locală, el devenind în 2023 primul elev „Cetățean de Onoare al Municipiului Buzău”. Această distincție onorifică subliniază impactul său pozitiv și contribuțiile remarcabile aduse deja pentru oamenii din orașul natal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri sociale » Elevul de 10 al României și multiplu medaliat la olimpiade internaționale, alege să studieze medicina în România. David Andrei Vlad s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu