Antena Meniu Search
x

Epidemia de pestă porcină continuă să se extindă! În Gorj nu mai intră nicio mașină fără a fi controlată

Epidemia de pestă porcină continuă să se extindă! Tocmai de aceea, autorităţile locale au impus măsuri stricte la intrarea în judeţe. În Gorj, de exemplu, nu intră nici măcar un autovehicul - indiferent de dimensiuni - fără să fie controlat de Poliţie şi Direcţia Sanitar-Veterinară.

Vezi și

Epidemia de pestă porcină continuă să se extindă! Tocmai de aceea, autorităţile locale au impus măsuri stricte la intrarea în judeţe. În Gorj, de exemplu, nu intră nici măcar un autovehicul - indiferent de dimensiuni - fără să fie controlat de Poliţie şi Direcţia Sanitar-Veterinară. Până în acest moment, în Oltenia nu s-a înregistrat niciun caz de pestă porcină

La intrarea în judeţul Gorj, poliţiştii trag pe dreapta şoferii. Nicio maşină nu trece mai departe, fără a fi controlată. Sunt verificate mai întâi documentele, apoi portbagajul.

De abia după ce totul este în regulă, şoferii îşi pot continua drumul. Pentru a împiedica răspândirea epidemiei de pestă porcină, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare din Gorj au cerut sprijinul Poliției Rutiere.

Inspectorii DSV spun că din zonele unde există deja focare se transportă carne în toată ţara. Asta din cauză că proprietarii animalelor refuză să le incinereze.

Filtrele vor continua şi în zilele următoare. La nivelul întregii ţări, 13 judeţe sunt afectate de pestă. În plină epidemie, Ucraina, Serbia şi China au suspendat total importurile de carne de porc din România. Nici Republica Moldova nu mai cumpără produse din regiunile afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Epidemia de pestă porcină continuă să se extindă! În Gorj nu mai intră nicio mașină fără a fi controlată