Antena Meniu Search
x

Excesul de proteine, boală curată

Încă din Antichitate, portretul robot al bărbatului ideal prezenta în primul şi în primul rând un corp dezvoltat armonios, proporţionat şi bine lucrat.

Vezi și

Încă din Antichitate, portretul robot al bărbatului ideal prezenta în primul şi în primul rând un corp dezvoltat armonios, proporţionat şi bine lucrat.

Şi dacă acum câteva mii de ani acest lucru se obţinea exclusiv prin muncă şi prin sport, în zilele noastre, bărbaţii au găsit câteva scurtături.

Proteinele. Şi nu mă refer la cele pe care orice om le obţine din carne şi alte produse. Ci la suplimentele alimentare pe care unii bărbaţi le consumă, pentru a atinge forma fizică ideală. Însă, unii fac abuz de ele. Consumându-le, creşte masa musculară, iar efectul e devastator pentru organism.

Nu e nevoie de un sondaj de opinie să aflăm cum arată prototipul bărbatului perfect. Pentru că există de câteva mii de ani. Dacă nu ne credeţi este suficient să mergeţi într-un muzeu. La fel de bine funcţionează şi o simplă căutare pe internet. Din cele mai vechi timpuri, bărbatul ideal avea un corp perfect, proporţional şi cu musculatura dezvoltată. Luaţi ca exemplu David, celebra sculptură a lui Michelangelo.

Pe vremuri, un astfel de corp se obţinea prin muncă. Acest lucru nu e valabil şi în ziua de azi. Mulţi aleg o scurtătură în drumul spre trupul ideal. Mai exact proteine. E adevărat, orice antrenor vă va sfătui să consumaţi cât mai multe atunci când alegeţi să mergeţi la sală. Problema este alta. Mulţi consumă proteine în exces.

Excesul de proteine este dăunător, deoarece se metabolizează sub formă de amoniac, amoniacul în exces este foarte greu curăţat de organism şi are rol toxic.

Dar cărămida de bază a unei sănătăţi de fier este o alimentaţie sănătoasă. Aşadar, nu înseamnă că putem mări doza zilnică de proteine după ureche. Sau Mai ales că asta nu ne va ajuta să mărim masa musculară. Dimpotrivă. Când luăm o astfel de decizie, este bine să consultăm un specialist.

Mesele trebuie să fie foarte variate, dieta noastră trebuie să fie foarte variată, nu cred că este ok să mâncăm doar proteină, să excludem lactatele, să excludem fructele. Adică trebuie să găsim o cale de mijloc.

Indiferent de cât de multe surse naturale de proteine ar exista, mulţi aleg să consume aşa numitele suplimente alimentare. De fapt, o pudră proteică ale cărei componente seamănă mai mult cu tabelul lui Mendeleev decât cu un supliment.

Alimentaţia trebuie să fie făcută după un program în funcţie de rezultatele pe care fiecare le vrea, vrea să le obţină.

Cu alte cuvinte, munca nu prea mai are nimic de-a face cu un trup perfect. Cruntul adevăr este însă şi mai trist. E-adevărat, cei care aleg această scurtătură pentru a-şi dezvolta rapid musculatura vor arăta bine. Dar vor plăti păcatele tinereţii la bătrâneţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Excesul de proteine, boală curată