Antena Meniu Search
x

Excursie de coșmar pentru șase români, în Israel

Şase români au vrut să se roage la mormântul Sfânt din Ierusalim, dar au ajuns să se roage de autorităţile israeliene pentru un pahar cu apă. Au fost reţinuţi pe aeroportul din Tel Aviv, aparent fără motiv.

Vezi și

Şase români au vrut să se roage la mormântul Sfânt din Ierusalim, dar au ajuns să se roage de autorităţile israeliene pentru un pahar cu apă. Au fost reţinuţi pe aeroportul din Tel Aviv, aparent fără motiv. 

Israel: ţara în care orice creştin ar vrea să ajungă măcar o dată. Şi doamna Any a vrut. Să se roage pentru copii şi pentru sănătate. A primit cadou o excursie de la nişte prieteni aşa că s-a îmbarcat alături de un grup de turişti. Visul s-a sfîrşit la aterizare.

Suspecte li s-au părut însă câteva vize de Turcia de pe paşaportul doamnei. Alături de ea au mai fost reţinuţi alţi cinci români, şi ei parte din grupuri de turişti. Fiecare dintre ei a achitat circa 600 de euro pentru vacanţă

Dar israelienii au crezut că vor să intre în ţara sfântă pentru un loc de muncă. După o zi întreagă în aeroport, călătorii au fost transportaţi într un loc de detenţie pentru imigranţi.

Nu au fost lăsaţi să intre în ţară şi spun că nu au primit nicio explicaţie. Agenţiile de turism recomandă celor care călătoresc să nu riposteze şi să răspundă sincer atunci când sunt interogaţi de autorităţile locale, de altfel, extrem de riguroase.

La controlul poliţiei de frontieră s-a constatat faptul că cetățeanul român nu are un loc de munca în țară, respectiv nu poate prezenta dovada cazării pe perioada excursiei, a unei asigurări medicale sau a unei sume care să acopere costurile de ședere în Israel pentru perioada menționată. În ultima perioadă, foarte multe persoane, cetățeni români sau cu dublă cetăţenie, sosesc în Israel pentru a munci, fără a avea avizele și autorizațiile necesare din partea autorităților israeliene.

Ministerul român al Afacerilor Externe a făcut verificări. A reieşit că unul dintre românii din grup nu avea dovada cazării pe perioada excursiei, a unei asigurări medicale sau a unei sume care să acopere costurile de şedere în Israel şi că într-adevăr autorităţile de acolo au crezut că îşi caută un loc de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Excursie de coșmar pentru șase români, în Israel