Antena Meniu Search
x

Excursie deasupra norilor, în munții Bucovinei

Cu restaurante închise sau partial închise în mai multe orase din tară, fără spectacole, concerte si în unele cazuri si fără posibilitatea de a merge la cinema, nu ne mai rămâne altceva decât să ne bucurăm de natură. Destinaţia zilei este masivul Rarău din Bucovina. Vremea a fost numai bună pentru drumeţii, aşa că pe trasee s-au aventurat zeci de turişti.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 17.10.2020, 23:43

Vezi și

Suntem în masivul Rarău din frumoasa Bucovina. Deasupra norilor, pare o altă lume. Turiştii nu vor să uite priveliştea, aşa că au grijă să facă cât mai multe fotografii. Aici, distanţarea este o plăcere.

Vremea de toamnă şi ploaia nu i-au descurajat pe iubitorii muntelui să se aventureaze într-o drumeție până la Pietrele Doamnei, cel mai circulat traseu.

"Am facut traseul Pietrele Doamnei, am urcat pe platou, superb, e o perioadă frumoasă a anului. Foarte frumos si solicitant. Chiar cautam zone mai relaxate, unde nu sunt multi oameni"

"Din Piatra Neamț suntem. Am facut un pic de miscare, am respirat aer curat, am vazut natura, ne-am amuzat. Am reusit să ne intalnim mai mulţi, în natura, am pastrat distanta sociala"

"Un traseu montan ca oricare altul. Este foarte frumos, dar priveliştea merită văzuta"

Toate traseele din Masivul Rarău sunt acum deschise, dar salvatorii montani au câteva recomandări.

Voicu Raia, sef Salvamont Suceava: "Aici recomand traseele de pe Izvorul Alb, bulină albastră care merge pe lângă pârtia Rarău şi iese sus în platou. Giumalaul este deschis şi foartă multă lume merge multă lume merge din şaua Colbului până pe vârful Giumalău.

Pe Transrarău, turiștii nu se bucură doar de privelişte, ci şi de produse tradiţionale. La tarabe, găsesc de toate. De la brânzeturi, la dulceţuri şi băuturi autohtone.

Vasile Rusu, producator lactate: "Îi încânt pe turiști cu produse tradiționale de Bucovina. Cu brânză maturată, cu un iaurt, cu caşcaval, toate produsele ce se fac la stână"

Transrarăul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri alpine din România. În fiecare weekend, în această perioadă, ajung aici între 2.000 și 3.000 de turiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Excursie deasupra norilor, în munții Bucovinei