Antena Meniu Search
x

Câţiva tineri români plăniesc o excursie din Satu Mare în Maroc, la volanul unei Dacii vechi

Vezi și

Vechea Dacie rămâne una dintre cele mai iubite maşini ale românilor. Ne mândrim cu ea aşa că mulţi ar dori să o facă şi cunoscută lumii întregi. Este şi povestea unor tineri care plănuiesc o excursie din Satu Mare şi până în Maroc. Nu mai puţin de 10 mii de kilometri mai exact, pe care vor să-i parcurgă, cum altfel decât în două Dacii vechi.

Adrenalină, distracţie şi plăcerea de a conduce. Nu, nu sunt senzaţiile date de o maşină scumpă. Dimpotrivă, pe toate le simţi la volanul unei Dacii vechi. 

Şoferul e un sătmărean, de meserie IT-ist. Iubeşte atât de mult maşinile româneşti, încât, ori de câte ori are ocazia, le arată lumii întregi.

Ovidiu Pop: "Am condus f multe maşini la viaţa mea şi deţin o gramadă, dar sincer, dacia e singura care îmi trezeşte emoţiile din copilărie. Reporneşte în mine nişte imagini vechi pe care le aveam când am fost copil şi stăteam la volan, la maşina lui taică-miu."

Şi pentru că sentimentul e unic, şi-a condus vechea Dacie până în Londra. Acum însă, vrea să-şi ducă maşina şi mai departe. Tocmai în Maroc. Şi şi-a convins şi alţi prieteni să-l urmeze în excursia îndrăzneaţă. 

Ovidiu Pop: "Am decis să fie un loc cât mai departe posibil, dar totuşi puţin uşor de ajuns. Mergem cu două maşini."

Două Dacii 1300 şi 1310 vor străbate Ungaria, Slovenia, Italia, Franța, Spania și Maroc. Iar pentru marea călătorie, autovehiculele au fost pregătite cum se cuvine. 

Ovidiu Pop: "A fost restaurată pe părţi, în mai multe locuri, tinichigerie într-un loc, mecanică în alt loc, pielea a fost restaurată şi ea conform celor mai înalte standarde. Ca piese de schimb, aducem aproximativ tot, în afară de motor. Arcuri, suspensii, carburator, electromotoare."

Vor avea până şi un mecanic cu ei, să-i ajute la nevoi. Dar sătmărenii promit să-şi ia cu ei şi ceva care să le amintească de gustul din ţară. 

Bucate numai bune să le dea energie pentru cei 10 mii de kilometri pe care îi au de parcurs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Câţiva tineri români plăniesc o excursie din Satu Mare în Maroc, la volanul unei Dacii vechi