Antena Meniu Search
x

Experienţă inedită pentru turiștii care vizitează satul Sibiel

Agroturismul a devenit cartea de vizită a satelor din Mărginimea Sibiului, iar Sibielul nu face excepţie. Satul cu acoperişuri roşii, clădiri vechi de sute de ani şi bucate delicioase a devenit obiectiv turistic obligatoriu pentru cei pasionaţi de arhitectură şi preparate tradiţionale.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 01:52

Vezi și

Agroturismul a devenit cartea de vizită a satelor din Mărginimea Sibiului, iar Sibielul nu face excepţie. Satul cu acoperişuri roşii, clădiri vechi de sute de ani şi bucate delicioase a devenit obiectiv turistic obligatoriu pentru cei pasionaţi de arhitectură şi preparate tradiţionale. Şi un lucru este sigur, cine ajunge aici chiar şi o singură dată, se va întoarce măcar o dată.

Un sat desenat parcă după cele mai frumoase basme tradiţionale româneşti. Sibielul îşi întinde uliţele la poalele muntelui. Casele cu acoperişuri roşii şi ziduri vechi de zeci sau sute de ani parcă invită turiştii să le treacă pragul. Şi, odată intraţi în curţi, aceştia se îndrăgostesc de viaţa simplă de aici şi de.mâncare.

După ce sunt ospătaţi cum se cuvine, curioşii află şi poveştile locului. Uneori, la fel de savuroase ca şi mâncarea.

Iar dacă turişti care sunt pentru prima dată aici promit să se întoarcă, alţii spun că au ajuns să se simtă aici mai bine decât acasă.

Localnicii îşi iubesc şi ei musafirii şi fac tot posibilul să le ofere mai mult decât mâncare şi reaxare experienţe de viaţă autentică.

Aflat la prima editie, la reusita evenimentului au contribuit 23 de familii din sat dornice să-şi facă cunoscute casele şi reţetele transmise din generaţie în generaţie. Pentru a se bucura de bucate şi de istoria locului, cei peste 150 de vizitatori au plătit câte 75 de lei fiecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Experienţă inedită pentru turiștii care vizitează satul Sibiel