Antena Meniu Search
x

Experții scumpesc RCA-ul

Şoferii sunt victime colaterale în războiul dintre mecanici şi asigurători. Atelierele service cer bani mai mulţi pentru reparaţii iar societăţile de asigurare oferă cât mai puţini.

Vezi și

 Şoferii sunt victime colaterale în războiul dintre mecanici şi asigurători. Atelierele service cer bani mai mulţi pentru reparaţii iar societăţile de asigurare oferă cât mai puţini.

Teodor trece în fiecare săptămână pe la atelierul service ca să verifice în ce stadiu se mai află maşina sa. În ianuarie a avut un accident şi de atunci nu poate să o repare. Firma de asigurări nu dă destui bani. Mai exact 7 mii de lei, în loc de 11 cât cere service-ul.

Tot mai mulţi şoferi se plâng că stau cu maşinile în service luni în şir. Şi asta pentru că asigurătorii calculează valoarea lucrărilor de reparaţie sub costul estimat de mecanicii auto.

Reprezentanţii service-urilor susţin că nu mai pot repara pe datorie maşinile lovite. Lucrurile s-ar putea schimba odată cu apariţia experţilor independenţi, care să evalueze obiectiv daunele. Pentru că timpul de reparaţie se va diminua şi lucrările vor fi de calitate, companiile de asigurări vor plăti mai mult. Cu alte cuvinte, preţul poliţelor va creşte.

Şoferii plătesc deja o poliţă RCA mai scumpă. Numai de la începutul anului, potrivit ASF, costul ei a crescut cu 7%. Dar persoanele tinere plătesc deja cu 10 sau 15 la sută mai mult decât acum un an.

De cealalată parte, reprezentanţii service-urilor independente spun că RCA nu trebuie să fie mai scump după apariţia experţilor evaluatori. De la Senat, legea privind corpul experţilor tehnici va ajunge pe masa Camerei Deputaţilor care este for decisional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Experții scumpesc RCA-ul