Antena Meniu Search
x

Bona care a lăsat trei bebeluşi să moară de foame a încercată să ascundă de autorităţi încă un copil pe care îl avea în grijă

Patru orfani cu părinţi au fost înfometaţi de femeia în grija cărora au rămas. Iar cazul readuce în discuţie o problemă gravă.

Vezi și

Patru orfani cu părinţi au fost înfometaţi de femeia în grija cărora au rămas. Iar cazul readuce în discuţie o problemă gravă. Ce se întâmplă cu copiii ale căror familii pleacă la muncă în străinătate? Lăsaţi în braţele unei bone, care primea lunar bani şi lapte, cei mici au fost neglijaţi. Iar doi au ajuns la spital. Acum, bona este cercetată de poliţie. Iar părinţii riscă să fie decăzuţi din drepturi. 

"Îmi pare foarte rău. Am zis că mai iau şi eu un ban în plus că mai am copiii, situaţie nu prea e..." Ar fi vrut să fie şi mamă de meserie. Şi a acceptat şi copiii altora. Părinţii lor au plecat în străinătate şi au scăpat de grija bebeluşilor. 

Pe cel mai mic, familia l-a lăsat în grija ei când avea doar o săptămână: "M-au cunoscut şi m-au rugat dacă pot să le ţin copiii. Ei au plecat în afară şi-mi trimiteau bani pe lună şi lapte, 5 milioane."

Însă, în casa din Săveni, Victoriţa Anganu se laudă că a creat condiţii ca la cresă: "Aici e camera unde am avut copilaşii. Au fost şi îngrijiţi şi spălaţi şi biberoanele sterilizate." 

Pe acelaşi subiect

Are 31 de ani şi mai are şi ea trei copii ai ei. Însă doar cei patru bebeluşi adoptaţi fără acte sunt subnutriţi. Este cercetată acum pentru rele tratamente. Rudele sugarilor susţin că au avut încredere în ea. 

Doi dintre copii au fost duşi la spital chiar de bonă. Erau atât de firavi încât, la două, respectiv trei luni, cântăreau jumătate din greutatea normală. Au fost trimişi în stare critică la Bucureşti. Medicii au mai citit despre astfel de cazuri doar în tratatele de specialitate. Spun că este o minune că mai sunt în viaţă. Aurelia Gavrilă, asistenta şefă a Spitalului de Pediatrie Slobozia: "Au fost aduşi cu dehidratare. Unul dintre ei a avut insuficienţă hepato-respiratorie. Pur şi simplu, nu au fost hrăniţi. Şi după ce i-am prins branulă şi am hrănit copilul, copilul mânca. Chiar foarte bine."

Copiii stăteau de o lună în casa bonei. Femeia susţine că s-a ocupat de ei şi le-a dat se mănânce. Ba chiar ar fi încercat să-i înscrie la medicul de familie. 

Ca o coincidenţă, şeful de la Protecţia Copilului Ialomiţa este totuşi din Săveni. Autorităţile din sat spun că au aflat abia zilele trecute despre situaţie. Şi i-au luat şi ceilalţi doi bebeluşi pe care bona ar fi încercat să-i ascundă. Daniela Sârbu, asistent social Primăria Săveni: "În camera alăturată era un alt copilaş. Prima dată ne-a spus că este o rudă, că este copilul unui nepot."

Două dintre mame sunt acum internate cu copiii în spitalul din Slobozia. Femeile spun că nu este nimic în neregulă cu gestul lor pentru că şi alte mame îşi lasă copiii în grija bonelor de ocazie.

Îngrijorător este că tot mai mulţi părinţi pleacă şi-şi lasă copiii în grija rudelor sau, mai grav, a unor străini. Datele oficiale arată că aproape 100.000 de copii au unul sau chiar ambii părinţi plecaţi. Potrivit datelor obţinute de la inspectoratele şcolare, numărul lor este de două ori mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bona care a lăsat trei bebeluşi să moară de foame a încercată să ascundă de autorităţi încă un copil pe care îl avea în grijă