Antena Meniu Search
x

Video Explicațiile preotului fugar din Oradea, condamnat la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală: "E cam mult"

Un fost preot la cea mai mare biserică din Oradea a ajuns urmărit general în toată lumea. Fostul prelat e căutat după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru o evaziune fiscală de aproape două milioane de euro.

de Redactia Observator

la 23.02.2021, 19:24

Vezi și
  • Părintele-fugar susţine că este la lucru în străinătate și se declară oricui nemulțmit cu pedeapsa pe care o consideră mult prea mare

Ovidiu Pop, preot dat în urmărire generală: De când durează acest proces, am făcut orice ca să-mi întreţin familia. Şofer, absolut ce e nevoie. Eu nu am fugit din România. Eu sunt la lucru afară. Şi acum sunt la lucru. 

El este Ovidiu Pop. Faţă bisericească şi exemplu de cinste, în faţa enoriaşilor. Nu şi în faţa procurorilor. În 2014 aceştia l-au acuzat că, împreună cu un asociat, a cumpărat carne de la măcelării din Ungaria pe care, prin intermediul unor firme fantomă, le revindeau apoi către societatea proprie pentru a scăpa de plata TVA. Prejudiciul creat: 1,8 milioane de euro. 

Ovidiu Pop, preot dat în urmărire generală: Noi am avut furnizori, vreo 40-50 de firme furnizoare, trei sau patru dintre ele nu şi-au achitat datoriile la bugetul de stat, datorii care au fost puse în cârca firmei pe care am condus-o noi, sub pretextul că am fi controlat-o noi.

Bogdan Mircea Meşter, avocat: Societăţi care, într-adevăr, s-a constatat că sunt societăţi de tip fantomă de unde s-au achiziţionat acele mărfuri, însă nu este problema clienţilor mei, a faptului că acele societăţi nu şi-au înregistrat în contabilitate.

Cristian Ardelean, procuror: Plăteau banii în conturile societăţilor de tip fantomă, societăţi care erau ale unor cetăţeni români, dar transferate unor cetăţeni maghiari cu condiţie precară care acum nu mai pot fi identificaţi. Banii erau ridicaţi tot de persoane împuternicite de inculpaţi.

Fostul preot din Oradea nu s-a predat, după decizia magistraților

Asociatul său s-a predat imediat după aflarea sentinței, dar fostul slujitor al Domnului a fost de negăsit.

Cms. şef Alina Fărcuţa, IPJ Bihor: A fost căutat de poliţişti atât la domiciliu, în anturaj, dar şi în toate locurile despre care se ştia că le frecventa, colegii mei solicitând urmărirea sa, atât naţională cât şi internaţională.

La cinci zile de la aflarea sentinţei, Ovidiu Pop s-a plâns pe Youtube.

Ovidiu Pop, preot dat în urmărire generală: Nouă ani, e cam mult. Atâta vreme cât un criminal primeşte şase ani.

Poliţia îi roagă pe toţi cei care pot da informaţii despre locul unde s-ar afla preotul să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată secţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Explicațiile preotului fugar din Oradea, condamnat la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală: "E cam mult"