Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Exploatare ilegala de balast pe albia raului Suceava

Raul Suceava se transforma, la lasarea intunericului, intr-o adevarata balastiera. Cativa muncitori au fost prinsi in flagrant in timp ce extrageau balast cu un excavator din albia raului.

de Redactia Observator

la 11.04.2013 , 08:32

Sub lumina reflectoarelor puternice ale excavatorului, camioanele sunt incarcate in cateva zeci de secunde. Un flash al luminilor ii da verde soferului sa plece cu incarcatura.

Drumul spre statia de sortare a fost oprit de aceasta data de un echipaj de la Politia Rutiera. Soferul unui camion incarcat si alti doi care isi asteptau randul au fost luati la intrebari de agenti. Muncitorii au evitat sa spuna daca stiu sau nu ca activitatea lor este ilegala. Au recunoscut doar ca fac le-a spus angajatorul.

Un administrator al statiei de sortare a fost chemat sa dea lamuriri suplimentare, fara succes. Pe langa prejudiciul insemnat, exploatarea pune in pericol si vietile a sute de oameni. Ea are loc la doar 300 de metri de podul ce traverseaza raul Suceava si leaga localitatile Liteni si Roscani, distrus de viituri in anul 2010. “Valoarea prejudiciului inseamna in jur de 100.000 de lei. In afara de pila cazuta si de culeia care a fost distrusa la viiturile din 2010, este posibil sa fie puse in pericol si celelalte pile ale podului”, a declarat inspectorul Florin Boieru, de la Sistemul de Gospodarire al Apelor Suceava.

Vezi și

“Criminalistii vor face poze, un proces de cercetare la fata locului, audiem soferii, chemam administratorul societatii Agremir si analizam rezultatele”, a completat comisarul-sef Liviu Roman, de la Inspectoratul de Politie Judetean Suceava

Patronii firmei sunt clienti mai vechi ai oamenilor legii, iar pana acum au fost amendati de mai multe ori.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Exploatare ilegala de balast pe albia raului Suceava