Antena Meniu Search
x

Explozie de cazuri COVID în jurul Capitalei. Nouă localităţi din judeţul Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie

Se strâng rândurile în jurul Capitalei: sunt tot mai multe cazuri de COVID-19 în judeţul Ilfov. Rata de infectare în nouă localități din județul Ilfov a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Vineri erau doar trei localități cu rată de infectare peste 6 la mie, iar sâmbătă numărul crescuse la şapte.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 14:30

Nouă localităţi din Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie
Nouă localităţi din Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie

Nouă localităţi din judeţul Ilfov sunt vizate de carantina de weekend, după ce rata de incidenţă a trecut de 6 cazuri COVID la mia de locuitori. Este vorba despre Afumați (7,36 la mie), Bragadiru (7,75 la mie), Chiajna (7,25 la mie), Dărăști-Ilfov (6,25 la mie), Dobroești (8,91 la mie), Mogoșoaia (8,57 la mie), Otopeni (6,35 la mie), Popești - Leordeni (6,68 la mie) şi Voluntari (6,77 la mie).

În Bucureşti, rata de infectare a crescut, duminică, la 4,35 la mia de locuitori.

Restricţii în localităţi din Ilfov

Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov se întrunește duminică pentru a stabili restricții în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori. În acest moment, doar opt din cele 40 de comune și orașe din Ilfov nu sunt în scenariul roșu, având o rată de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi. În plus, vaccinații se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Explozie de cazuri COVID în jurul Capitalei. Nouă localităţi din judeţul Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie