Meniu
Search
x

COVID-19: Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 4,35 la mie

Duminică, subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a transmis că rata de infectare în Bucureşti pentru ziua în curs este de 4,35 la mia de locuitori. Noile cifre indică o creştere faţă de ziua precedentă, când rata de incidenţă era de 4,1 la mia de locuitori. Începând de miercuri, capitala României este în scenariul roşu.

De Redactia Observator la 26.09.2021, 12:11

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a transmis azi că rata de infectare în Bucureşti a ajuns, duminică, la 4,35 la mia de locuitori. Astfel, rata de incidenţă este în continuă creştere, după ce cu o zi în urmă ajunsese la 4,1. De miercuri, capitala ţării a intrat în scenariul roşu, odată cu depăşirea pragului de 3 infectări la mie.

În aşteptarea noului bilanţ COVID-19, transmis de Grupul de Comunicare Strategică la ora 13:00, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sugerat că numărul noilor cazuri ar fi putut fi manipulat astfel încât rata de incidenţă din Capitală să permită organizarea Congresului PNL. Voiculescu susţine că peste 4000 de teste pozitive "nu au fost alocate de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale".

Restricţii COVID în Bucureşti

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Pe acelaşi subiect

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » COVID-19: Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 4,35 la mie