Antena Meniu Search
x

Extremiştii din Organizaţia 64 de Comitate vroiau să detoneze 20 de bombe!

Bombe, fum şi haos! Un dezastru ar fi putut avea loc la Târgu Secuiesc, de 1 decembrie! Ar fi ajuns subiectul unor ştiri difuzate şi de BBC, se lăudau suspecţii care spuneau că "fără sânge nu se poate" scoate ţinutul secuiesc din România.

Vezi și

 Bombe, fum şi haos! Un dezastru ar fi putut avea loc la Târgu Secuiesc, de 1 decembrie! Ar fi ajuns subiectul unor ştiri difuzate şi de BBC, se lăudau suspecţii care spuneau că "fără sânge nu se poate" scoate ţinutul secuiesc din România. Procurorii DIICOT arată care era planul extremiştilor din Organizaţia 64 de comitate. Voiau să detoneze nu una, ci 20 de bombe. Materialele explozive improvizate ar fi făcut, probabil, zeci de victime. După Beke Istvan Attila, acum a fost arestat şi liderul formaţiunii din Transilvania.

De ziua naţională a României! 1 Decembrie! Au ales ca ţintă Târgu Secuiesc, deşi s-au gândit şi la Miercurea Ciuc, arată procurorii DIICOT. Din interceptări reiese că tot ceea ce planificau avea să facă multe victime.

Executantul operaţiunii ar fi trebuit să fie Beke Istvan Attila, cel care este deja în arest, prieten cu liderul formaţiunii. El ar fi ştiut să facă o bombă şi deţinea un magazin în centrul oraşului. De pe camerele de supraveghere ar fi monitorizat totul de la distanţă. Iar dispozitivul explozibil urma să fie ascuns în coşul de gunoi.

Este acuzat de instigare la ceea ce înseamnă act terorist. Folosirea de dispozitive explozive improvizate pentru a provoca haos. Şi ar fi fost doar începutul. Sau. cum spuneau ei. "doar o felie de pizza". "Pizza" era termenul codificat pentru "bombă". Una din cele 20 care ar fi trebuit să fie detonate, dar au fost oprite la timp!

Autorităţile române spun că sunt acum precaute. Oficial, doar ca măsură de prevenire, mascaţii patrulează acum în mai multe oraşe. Păzesc până şi bisericile şi vor patrula şi de Revelion!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Extremiştii din Organizaţia 64 de Comitate vroiau să detoneze 20 de bombe!